WSBK Imola – Závod Tissot Superpole vyhrál Rea, druhé klání SBK se kvůli dešti ruší

Den závodu ovlivnilo počasí, protože ráno pršelo a odpoledne byl déšť natolik intenzivní, že se neustále odkládá start druhého závodu superbiků. První závod SBK Tissot Superpole vyhrál Jonathan Rea. Závod Supersportů rozhodl těsně před cílem Randy Krummenacher. Obě klání se stačily odjet na již téměř suché dráze. Jenže pak začalo pršet a termíny dalších dvou závodů v Imole zůstávaly dlouho s otazníkem. Nakonec vedení závodu rozhodlo zrušit druhé klání WorldSBK a závod WorldSSP300, kde měl startovat český závodník Oliver König.

Kapitoly článku

MS Supersport – Závod

Do závodu na 17 kol odstartovala z první řady trojice ve složení Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), Federico Caricasulo (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) a Jules Cluzel (GMT94 Yamaha). Druhá řada Thomas Gradinger (Kallio Racing), Hikari Okubo (Kawasaki Puccetti Racing) a Raffaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse). Z třetí řady vyrazil Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing), Ayrton Badovini (Team Pedercini Racing) a Massimo Roccoli (Team Rosso Corsa).

Už v zahřívacím kole před startem byly vidět kapky deště, což pro jezdce znamenalo, že závod může být komplikovanější než očekávali. Po startu se do vedení pole posunul Jules Cluzel, druhý jel Randy Krummenacher, třetí Federico Caricasulo. Hodně dopředu vystřelila Maria Herrera, když jela jedenáctá, ale v nájezdu do druhého kola už figurovala na patnáctém místě.

V šestém kole závodu jela vpředu trojice Jules Cluzel, Randy Krummenacher a Federico Caricaulo. Sekundu ztrácel čtvrtý Lucas Mahias, který jel osamocen, ale postupně se na Francouze dotahoval Rakušan Gradinger, který měl sekundu za sebou Raffaela De Rosu a Massima Roccoliho. V sedmém kole došlo na změnu ve vedení, protože před Cluzela šel jak Krummenacher, tak Caricasulo. Čtvrtý Mahias už musel odrážet útoky Rakušana Gradingera.

V desátém kole došlo ve dvaadvacáté zatáčce k incidentu tří jezdců. Jules Cluzel z nějakého důvodu zpomalil, do jeho zadní části zboku narazil Lucas Mahias a do Francouzovy ležící motorky následně Thomas Gradinger. Cluzel vyjel mimo trať, ale v závodu pokračoval osmý. Mahias skončil na zemi a do závodu se vrátil na jedenácté pozici. Nejvíc to odskákal Thomas Gradinger pro něhož závod skončil. Vpředu zůstali osamoceni jezdci Randy Krummenacher a jeho týmový kolega Federico Caricasulo. Pět kol před koncem se do vedení posunul Ital.

V posledním kole, pár zatáček před cílem, dokázal Randy Krummenacher předjet týmového kolegu a závod vyhrát. Federico Caricasulo projel cílem druhý a to hodně těžce nesl, jelikož mohl vyhrát domácí závod. Třetí projel cílem Raffaele De Rosa, jemuž se povedlo dostat před domácím publikem na stupně vítězů jak sebe, tak domácího výrobce MV Agustu. V osmnácté zatáčce dostal highsider jeden z jezdců a závod zastavily červené vlajky. Cílem stačilo projet prvních pět, ostatním se počítaly výsledky z předchozího kola.

Supersport World Championship – Závod (17kol)
14°C, dráha suchá, 18°C, vlhkost: 77%
1. # 21 KRUMMENACHER Randy Yamaha YZF R6   31'43.818
2. # 64 CARICASULO Federico Yamaha YZF R6 + 0.234
3. # 3 DE ROSA Raffaele MV Agusta F3 675 + 13.412
4. # 78 OKUBO Hikari Kawasaki ZX-6R + 17.061
5. # 86 BADOVINI Ayrton Kawasaki ZX-6R + 17.495
6. # 32 VINALES Isaac Yamaha YZF R6    
7. # 16 CLUZEL Jules Yamaha YZF R6    
8. # 44 MAHIAS Lucas Kawasaki ZX-6R    
9. # 38 SOOMER Hannes Honda CBR600RR    
10. # 56 SEBESTYEN Peter Honda CBR600RR    
11. # 95 DANILO Jules Honda CBR600RR    
12. # 84 CRESSON Loris Yamaha YZF R6    
13. # 11 SMITH Kyle Kawasaki ZX-6R    
14. # 22 FULIGNI Federico MV Agusta F3 675    
15. # 6 HERRERA Maria Yamaha YZF R6    
16. # 47 HARTOG Rob Kawasaki ZX-6R    
17. # 74 VAN SIKKELERUS Jaimie Honda CBR600RR    
18. # 12 OTTAVIANI Luca Yamaha YZF R6    
19. # 10 CALERO Nacho Kawasaki ZX-6R    
             
  Závod nedokončil/neklasifikován:    
  # 55 ROCCOLI Massimo Yamaha YZF R6    
  # 15 COPPOLA Alfonso Honda CBR600RR    
  # 61 RUIU Gabriele Yamaha YZF R6    
  # 30 VAN STRAALEN Glenn Kawasaki ZX-6R    
  # 36 GRADINGER Thomas Yamaha YZF R6    
  # 34 MASSEI Fabio Yamaha YZF R6    

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 4 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist