WSBK Barcelona – V Montmeló vyhrál závod SBK Davies, Locatelli slaví titul v supersportech

Neděle byla dnem závodu na okruhu Catalunya v Barceloně. Dopoledne jezdci odjeli zahřívací tréninky, pak už následoval závodní program. Ten odstartoval sprint Tissot Superpole SBK, který vyhrál Michael VD Mark. Druhý závod WorldSSP vyhrál Andrea Locatelli a slaví titul mistra světa, protože ve zbytku sezony již Itala nikdo nedokáže bodově překonat. Druhý závod superbiků vyhrál Chaz Davies, Velšanovo jednatřicáté vítězství ve WorldSBK. Závod třístovek WorldSSP300 jeli bez českého závodníka Olivera Königa, který zůstal po sobotním nezaviněném pádu v nemocnici, a z vítězství se radoval Japonec Yuta Okaya. Sedmý podnik sezony je začátkem října v Magny-Cours.

Kapitoly článku

MS Superbike – Závod (2)

Z první řady startoval Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team), Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) a Loris Baz (Ten Kate Racing-Yamaha). Z druhé řady vyrazil Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) a Michael Rinaldi (Team GOELEVEN). Třetí řada a trojice Alex Lowes (Kawasaki Racing Team), Scott Redding (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) a Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team). Ital Federico Caricasulo (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) startoval z boxové uličky za kontakt s Haslamem v závodu Superpole. V zaváděcím kole na startovní rošt měl technický problém Álvaro Bautista (Team HRC), který měl bolesti, následek super highsideru z dopoledního klání superbiků.

Po celkem náročném startu na ostré lokty udržel vedení VD Mark, naopak Jonathan Rea se propadl na pátou pozici. Na druhém místě byl Michael Rinaldi, třetí Chaz Davies a čtvrtý jel Garrett Gerloff. Před Reu se ve druhém kole dostal Scott Redding, který se snažil zachytit nástup jezdců před sebou. Federico Caricasulo, který do závodu odstartoval z boxové uličky, jel třináctý. Tomu se říká progres.

Po pěti kolech vedl závodní pole Chaz Davies, který měl tři desetiny za sebou Michaela Rinaldiho a VD Marka. Za vedoucí skupinkou jel Američan Garrett Gerloff za jehož zadním kolem už byl Jonathan Rea, který předjel Reddinga a na jezdce tovární Ducati okamžitě najel osm desetin. V šestém kole byl dlouhý na brzdy Rinaldi a před Itala se dostal jak VD Mark, tak Gerloff.

V polovině závodu jel na špici Chaz Davies, který ale o vedení sváděl souboje s Holanďanem VD Markem. Soupeřící dvojici sledoval Američan Garrett Gerloff. O čtvrté místo bojoval Jonathan Rea a Michael Rinaldi, šestý jel osamocený Scott Redding, protože mu na Rinaldiho chybělo šest desetin a tři sekundy za sebou měl Toma Sykese.

Pět kol před koncem zůstávalo pořadí na špici pole stejné. Vedl Chaz Davies, sekundu za ním jel VD Mark, třetí Garrett Gerloff ztrácel na Holanďana sedm desetin. Na čtvrté pozici jel Rinaldi, pátý byl Rea, ale bez větší možnosti zaútočit. Ke kolizi, podobné jako ze Superpole mezi Haslamem a Caricasulem, došlo čtyři kola před cílem mezi jezdci Sylvain Barrier a Valentinem Debise. Dvě kola před koncem začal kouřit motor Rinaldiho Ducati a Ital musel odstoupit ze závodu. To pomohlo Reovi, který tak získal čtvrté místo a důležité body.

Závod vyhrál Chaz Davies, druhé místo vybojoval Michael van der Mark, který porazil rozdílem necelé desetiny Američana Garretta Gerloffa. Jonathan Rea dojel čtvrtý a protože porazil Scotta Reddinga, navyšuje náskok ve vedení šampionátu superbiků.

Superbike World Championship – Závod (2)
--°C, dráha suchá, --°C, vlhkost: --%
1. # 7 DAVIES Chaz Ducati Panigale V4 R   34'29.729
2. # 60 VAN DER MARK Michael Yamaha YZF R1 + 2.460
3. # 31 GERLOFF Garrett Yamaha YZF R1 + 2.559
4. # 1 REA Jonathan Kawasaki ZX-10RR + 8.040
5. # 66 SYKES Tom BMW S1000 RR + 13.196
6. # 45 REDDING Scott Ducati Panigale V4 R + 14.232
7. # 50 LAVERTY Eugene BMW S1000 RR + 16.409
8. # 22 LOWES Alex Kawasaki ZX-10RR + 17.590
9. # 91 HASLAM Leon Honda CBR1000RR-R + 18.536
10. # 76 BAZ Loris Yamaha YZF R1 + 20.401
11. # 94 FOLGER Jonas Yamaha YZF R1 + 20.451
12. # 64 CARICASULO Federico Yamaha YZF R1 + 25.414
13. # 87 ZANETTI Lorenzo Ducati Panigale V4 R + 31.420
14. # 13 TAKAHASHI Takumi Honda CBR1000RR-R + 51.264
15. # 12 FORES Xavi Kawasaki ZX-10RR + 3kola
             
Závod nedokončil/neklasifikován:      
  # 21 RINALDI Michael Ruben Ducati Panigale V4 R    
  # 53 DEBISE Valentin Kawasaki ZX-10RR    
  # 20 BARRIER Sylvain Ducati Panigale V4 R    
  # 97 CAVALIERI Samuele Ducati Panigale V4 R    
  # 19 BAUTISTA Alvaro Honda CBR1000RR-R    

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist