WSBK Argentina - Páteční tréninky ovládl Toprak Razgatlioglu

Po závodním víkendu v Portimau vyrazili jezdci superbikového šampionátu (kromě SSP300, pro které již sezóna skončila), do Argentiny. V pátek měli na programu dva tréninky. Ten odpolední v Supersportech ovlivnil pád Barise Sahina, po kterém byla vyvěšena červená vlajka a jezdec byl přepraven do medical centra. Bližší informace o jeho zdravotním stavu nejsou známy. Tréninky Supersportů ovládl Dominique Aegerter. V Superbicích byl nejrychlejší Toprak Razgatlioglu, který svůj nejlepší čas nastavil v pátek dopoledne. Program pokračuje v sobotu Superpole a prvními závody.

Kapitoly článku

MS Supersport - 1. volný trénink

Víkend v Argentině odstartoval prvními volnými tréninky Supersportů. Od začátku si velmi dobře vedl Jules Cluzel (GMT94 Yamaha), který se v polovině nastaveného času vedl startovní pole s kolem zajetým za 1'42,811 sekundy. Následovaný byl Canem Öncüem (Kawasaki Puccetti Racing), jenž ztrácel 0,117 vteřiny a Federicem Caricasulem (Althea Racing), který byl pomalejší o 0,211 sekundy. Za nimi jezdili Niki Tuuli (MV Agusta Reparto Corse), Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) a Raffaele De Rosa (Orelac Racing Verdnatura WorldSSP). Ondřej Vostatek (MS Racing Yamaha WorldSSP) se pohyboval na průběžné devatenáctí příčce.

Ačkoliv se před Julese Cluzela na okamžik Öncü dostal, Francouz si v šestnáctém kole vzal první místo zpět, když nastavil čas 1'42,363 sekundy. Soupeře za sebou nechal o 0,094 vteřiny. Na třetí místo se posunul Niki Tuuli následovaný Raffaelem De Rosou a Federicem Caricasulem, který uzavřel nejrychlejší pětku. Šesté místo obsadil Peter Sebastyen (Evan Bros.WorldSSP Yamaha Team), sedmé Lorenzo Baldassarri (Evan Bros.WorldSSP Yamaha Team). Posledním jezdcem, který se vlezl do ztráty jedné vteřiny, byl jedenáctý Stefano Manzi. Ondřej Vostatek skončil na 21. místě.

Supersport World Championship – 1. volný trénink
22°C, dráha suchá, 32°C, vlhkost: 33%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist