WSBK Argentina - Alvaro Bautista vyhrál v San Juan druhý závod, Razgatlioglu sprint

Kapitoly článku

MS Supersport - Závod 2 (19 kol)

Z prvního místa do druhého závodu SSP v San Juan startoval Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha), v první řadě ho doplnili Federico Caricasulo (Althea Racing) a Raffaele De Rosa (Orelac Racing Verdnatura WorldSSP). Za ně se postavili Lorenzo Baldassarri (Evan Bros.WorldSSP Yamaha Team), Niki Tuuli (MV Agusta Reparto Corse) a Jules Cluzel (GMT94 Yamaha), třetí řada patřila Nicolo Bulegovi (Aruba.it Racing WorldSSP Team), Glennu Van Straalenovi (EAB Racing Team) a Stefanu Manzimu (Dynavolt Triumph). Ondřej Vostatek (MS Racing Yamaha WorldSSP) stál na gridu dvacátý.

Po zhasnutí světel šel okamžitě do vedení Federico Caricasulo, naopak se propadl Dominique Aegerter, který startoval z pole position. Zařadil se až za Raffaele De Rosu a Lorenza Baldassariho až na čtvrtou příčku. Páté místo patřilo Julesu Cluzelovi, šesté Niki Tuulimu. Na zemi skončili po kontaktu Oliver Bayliss a Hannes Sommer, následně se střetli se svými motocykly Luca Bernardi a Bradley Smith a rovněž pro ně závod skončil. Při nájezdu do zatáčky upadl i Yari Montella. Ondřej Vostatek se tak rázem ocitl na bodované patnácté pozici.

Už ve třetím kole se před Caricasula dostali jako Raffaele De Rosa, který se ujal vedení, tak Lorenzo Baldassarri. Caricasulo navíc dvojici nestíhal, rázem na ní ztrácel šest desetin. Dominique Aegerter se posunul na čtvrté místo, nejlepší pětku uzavíral Stefano Manzi. Naopak chyboval Niki Tuuli, který se propadl na sedmé místo. Ondřej Vostatek se propadl na šestou příčku, naopak se po long lapu skvěle probojovával zpět Adrian Huertas, který se se záhy ocitl před dvanáctým Peterem Sebestyenem.


V desátém kole z prvního místa upadl Raffaele De Rosa, který měl na do té doby druhého Baldassarriho už vteřinový náskok. Na druhou příčku se tak posunul Federico Caricasulo, na stupně vítězů se posunul i Dominique Aegerter. Na čtvrtém místě jel pak osamoceně finský jezdec Niki Tuuli. Díky pádu se posunul i Ondřej Vostatek, jenž jel čtrnáctý. De Rosa se do závodu sice vrátil, kvůli technickému problému však musel nakonec odstoupit. Ředitelství závodu oznámilo, že byl Oliver Bayliss přepraven do medical centra. Naštěstí si pohmoždil pouze prst na ruce.

Ve čtrnáctém kole dostal Federico Caricasulo malý highsider, díky němuž se před něj dostal Dominique Aegerter. Ten se rovnou pokusil předjet i Lorenza Baldassarriho, první útok mu však nevyšel, a tak se diváci mohli těšit z dalšího napínavého souboje.

Na šestém místě jezdil stále Jules Cluzel, sedmá příčka patřila Canu Öncüovi a na osmé místo se přesunul Nicolo Bulega. Na devátou pozici se posunul Gleenn Van Straalen a desítku uzavíral Andy Verdoia, který ve warm-upu obsadil třetí místo. Ondřej Vostatek se pohyboval na příčce čtrnácté.


Chyba Lorenza Baldassarriho, jenž byl dlouhý, znamenala pro Aegertera posunutí se tři kola před cílem do vedení závodu. Ital však věděl, že pokud chce alespoň pomýšlet na mistrovský titul, musí se před Aegertera dostat. Zůstával na něm tedy nalepený. Na nájezdu do předposledního kola se mu také povedlo soupeře předjet. Náskok na Švýcara se mu však nedařilo žádný najet. Toho využíval Federico Caricasulo, který dvojici stahoval.

Dominique Aegerter si svůj útok nechal až na samotný závěr, kdy tři zatáčky před cílem Baldassarriho předjel. Ten byl zároveň dlouhý a pustil tak před sebe i Federica Caricasula. Čtvrté místo obsadil Niki Tuuli, za ním skončili Stefano Manzi, Jules Cluzel, Can Öncü a Nicolo Bulega. Devátý dojel Any Verdoia a desítku uzavřel Adrian Huertas. Ondřej Vostatek získal dva body, když byl odmávnutý jako čtrnáctý.

Supersport World Championship – Závod 2 (19 kol)
26°C, dráha suchá, 52°C, vlhkost: 31%
1. # 77 AEGERTER Dominique Yamaha YZF R6    
2. # 64 CARICASULO Federico Ducati Panigale V2 + 0.667
3. # 7 BALDASSARRI Lorenzo Yamaha YZF R6 + 0.839
4. # 66 TUULI Niki MV Agusta F3 800 RR + 2.240
5. # 62 MANZI Stefano Triumph Street Triple RS + 4.317
6. # 16 CLUZEL Jules Yamaha YZF R6 + 5.612
7. # 61 ONCU Can Kawasaki ZX-6R + 9.704
8. # 11 BULEGA Nicolo Ducati Panigale V2 + 15.485
9. # 94 VERDOIA Andy Yamaha YZF R6 + 16.165
10. # 99 HUERTAS Adrian Kawasaki ZX-6R + 17.142
11. # 28 VAN STRAALEN Glenn Yamaha YZF R6 + 17.743
12. # 56 SEBESTYEN Peter Yamaha YZF R6 + 20.705
13. # 69 BOOTH-AMOS Thomas Kawasaki ZX-6R + 32.645
14. # 50 VOSTATEK Ondrej Yamaha YZF R6 + 39.237
15. # 25 BRENNER Marcel Yamaha YZF R6 + 42.827
16. # 52 HOBELSBERGER Patrick Yamaha YZF R6 + > 1'
OT # 3 DE ROSA Raffaele Ducati Panigale V2    
OT # 55 MONTELLA Yari Kawasaki ZX-6R    
OT # 91 BERNARDI Luca Ducati Panigale V2    
OT # 57 SMITH Bradley Yamaha YZF R6    
OT # 32 BAYLISS Oliver Ducati Panigale V2    
OT # 38 SOOMER Hannes Triumph Street Triple RS    

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist