WSBK Aragónie - Jonathan Rea si dojel pro 100. vítězství, závod Supersport 300 ukončila červená vlajka

Jezdci superbikového šampionátu za sebou mají první závody. Kategorii SBK ovládl Jonathan Rea, který si tak dojel pro své sté vítězství. Supersporty po pádu Cluzela s Tuulim vyhrál Steven Odendaal, jenž se v posledních dvou kolech dokázal dostat před Aegertera s Öttlem. Závod třístovkových supersportů pak ukončila červená vlajka, kterou traťoví komisaři vyvěsili po pádu Meikona Kawakamiho a Bahattina Soffuogla. Vítěz byl tak určený podle pořadí jezdců během posledního projetí startem, a tak se z plného počtu bodů raduje Adrian Huertas.

Kapitoly článku

MS Superbike - 3. volný trénink

Jezdci superbiků vyrazili na trať v devět hodin ráno, kdy byla teplota trati 21°C. Bizarní incident potkal hned Michaela Van der Marka (BMW Motorrad WorldSBK Team), kterému uletěla za jízdy část krytu motocyklu. Scott Redding (Aruba.it Racing - Ducati) pak na trati s Jonathanem Reou (Kawasaki Racing Team WorldSBK) dokonce předváděli souboj podobný těm závodním.

Nejrychlejším na trati byl po půlhodině Toprak Razgatlioglu, který nastavil čas 1'49,695 sekundy. Jen tisícinu vteřiny na něj ztratil Scott Redding, který v Aragónu ráno objel o tři kola více, třetí místo pak patřilo Alexi Lowesovi (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Jeho týmový kolega Jonathan Rea dojel čtvrtý a nejrychlejší pětku uzavíral Álvaro Bautista (Team HRC). Nováček Tito Rabat (Barni Racing Team) jezdící ještě loni v MotoGP skončil jedenáctý, Jonas Folger (Bonovo MGM Racing) pak patnáctý.

Superbike World Championship – 3. volný trénink
14°C, dráha suchá, 21°C, vlhkost: 50%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist