WorldSBK 2018 bude mít nově čtvrtý volný trénink

Závodní víkend mistrovství světa superbikových motocyklů zaznamená změnu v harmonogramu víkendu vložením čtvrtého volného tréninku. Má se tím jezdcům zajistit lepší přípravu v rámci nastavení motocyklů na Superpole a první sobotní závod.

Dosud jsme měli harmonogram závodního víkendu WorldSBK s dvěma hodinovými tréninky v pátek. Tyto volné jízdy také rozhodly o postupující desítce jezdců do druhého Superpole. V sobotu byl třetí trénink a následovaly dvoje Superpole, to znamená bitva o pozice na startu. To v sobotu nebylo zdaleka všechno, protože závěr programu byl první závod. V neděli ráno jeli jezdci SBK warm up a následoval start druhého klání víkendu.

Letos ale dochází k změně harmonogramu. V pátek budou celkem tři volné tréninky SBK (po 40minut) s tím, že kombinace časů všech tří volných jízd určuje postupovou desítku pro druhé Superpole. Sobotu jezdci SBK zahájí čtvrtým volný tréninkem po němž následuje dvoudílná bitva o pozice na startu. Závěr sobotní mise SBK je ve znamení prvního závodu daného víkendu. V neděli ráno zůstává zahřívací trénink a poté startuje druhý závod.

V této chvíli se také spekuluje na tím, že by superbikový šampionát mohl jet až tři závody za víkend na okruzích ve Velké Británii a Portugalsku (ideální časové pásmo). Vybrané víkendy s třemi závody mají na programu například jezdci a týmy britského superbikového šampionátu BSB. Jak to všechno dopadne uvidíme, ale na nedostatek akce si letos zřejmě stěžovat nebudeme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist