Vrátí se superbiky na Red Bull Ring?

Carmelo Ezpeleta stále hledá pořadatele závodu na volný termín 23. června. Nyní probleskla zpráva, že španělský manažer jedná s vedením okruhu Red Bull Ring v rakouském Steiermarku.

Na této trati se v termínu 21. až 23. června (tento termín byl původně rezervován pro Brno) žádná akce nekoná. Dr. Walter Kafitz, Head of Marketing & Sales na Red Bull Ringu nyní zkoumá, zda by pořádání světového šampionátu včetně poplatků Dorně za jeho pořádání bylo pro tento region dostatečně lukrativní a nepřineslo spíše finanční prodělek, pokud by se MS-Superbike vrátilo na dřívější A1-Ring.
V posledních dvou sezonách byl okruh Red Bull dějištěm německého motocyklového šampionátu IDM (letos se zde jede ve dnech 19. - 21. července), přičemž světové superbike se zde jely v 25.-leté historii naposled v roce 1999 a posledním protagonistou na tehdejším "A1 Ringu" byl Pierfrancesco Chili s motocyklem Suzuki. Na archivním snímku z roku 1998 je souboj z druhé tehdejší jízdy mezi Carl Fogartym a Pierfrancescem Chilim - oba na Ducati, o druhé místo v tomto závodě, když vyhrál Aaron Slight s Hondou.
A poslední superbiky na tehdejším A1 Ringu se jely za tohoto počasí...........

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist