Vostárek se v Silverstone k závodu nedostal

Silný a vytrvalý déšť zapříčinil zrušení závodu Mistrovství Evropy Superstock 600, který se měl konat o víkendu na britském okruhu Silverstone.

Další závod evropského šampionátu třídy superstock 600 se měl odehrát na britském okruhu Silverstone. Na okruh, který leží severozápadně od Londýna, se vypravil i mladý závodník Patrik Vostárek, který v tomto šampionátu hájí barvy královéhradeckého Intermota. Patrik si během pátečních a sobotních kvalifikačních tréninků zajistil 14. pozici na startu plánovaného, nedělního závodu. Silný déšť, který se spustil již v sobotu večer a bez přestávky bičoval okruh Silverstone až do nedělního večera, vytvořil podél celé závodní tratě mnoho nebezpečných kaluží. Závody superbiků, supersportu i litrových superstocků byly kvůli těmto hlubokým kalužím zkráceny. Závod těch nejmladších jezdců, tedy závod třídy Superstock 600, pak byl zrušen úplně. Patrik Vostárek
V Silverstonu jsem byl poprvé. Je to technická a náročná trať, která neodpouští chyby. Postupně jsem se do ní zasvěcoval a získával dobrý pocit. Po kvalifikačních výkonech jsem se velmi těšil na závod a to i přestože bylo dlouho předem známo, že to bude na vodě. Povrch v Silverstone je výborný i na vodě, ale bohužel ne pod vodou, škoda! Příští závod nás čeká v italském Misanu, kde jsme sice také ještě nikdy nebyli, ale trať dostala nový povrch a navíc se pojede opačně, takže je vlastně nová pro všechny. Je to domovská trať našeho týmového kolegy Williama de Angelis, je to tedy pro náš tým druhý domácí závod.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist