VD Mark absolvoval úspěšnou operaci, termín návratu s otazníkem

Holanďan Michael van der Mark má velkou smůlu. Sezonu rozjel výborně, když v Assenu získal v obou hlavních závodech stupně vítězů a v Jerezu dokonce druhý závod vyhrál. Bohužel v Misanu, v samotném závěru druhého tréninku, zajel jezdec Yamahy nejrychlejší čas dne, ale hned na to havaroval v šestnácté zatáčce tak nešťastně, že musel do nemocnice.

V nemocnici Michael van der Mark prodělal několik vyšetření a zůstal čtyřiadvacet hodin na pozorování, takže jsme ho mohli vidět v neděli v boxech týmu Yamahy WSBK. V pondělí tým tří ladiček potvrdil, že jejich šestadvacetiletý závodník podstoupil úspěšnou operaci fraktury pravé vřetenní kosti a domů do Rotterdamu se vrátí ještě dnes večer.

Zatím není znám termín jeho návratu zpět do sedla, ale předpokládejme, že to do Laguny Seca nebude, pak je letní přestávka a jako reálný termín by mohl být začátkem září závodní víkend v portugalském Portimau. VD Mark je nyní na seznamu zraněných jezdců společně s Eugene Lavertym (Ducati) a Leonem Camierem (Honda).

Aby to neměl VD Mark tak jednoduché, je členem sestavy továrny Yamahy pro osmihodinovku v Suzuce. Prestižní závod pro všechny výrobce ze země vycházejícího slunce je koncem července a už zítra měl VD Mark spolu s ostatními v Suzuce testovat. Vzhledem k současnému zranění se mu situace hodně komplikuje, takže je otázkou, zda bude také letos slavit v Japonsku vítězství.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist