V testech zajel nejrychleji Alex Lowes

V úterý skončil dvoudenní oficiální test superbikové kubatury WSBK a nyní už vše směřuje k prvním dvěma australským závodům sezony, které jsou na programu už tuto neděli 22.února. Nejrychlejším jezdcem testů SBK je britský závodník Voltcom Crescent Suzuki Alex Lowes s časem na kolo 1'30,859 sekundy. Za Lowesem se umístil jezdec týmu Kawasaki Jonathan Rea a třetí je Španěl Jordi Torres z Aprilia Racing Team-Red Devils.

V případě Alexe Lowese (Voltcom Crescent Suzuki) se jedná o jeho druhou sezonu v mistrovství světa superbiků, ale už teď je vidět, že je pro nadcházející ročník dobře připraven, má dobrou techniku a může tentokrát myslet na víc než loni. S časem 1'30,859 sekundy byl absolutně nejrychlejším jezdcem a uvidíme, jak si povede o víkendu, protože body se rozdělují až v neděli.
Změnou pravidel měla utrpět Kawasaki, jenž přiblížením pohonné jednotky sériové verzi měla přijít o nějaký výkon, ale nováček v týmu Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) zatím předvádí dobré výkony a druhý nejlepší čas 1'30,880 sekundy je toho jasným důkazem. Posledním jezdcem s časem pod 1'31s je Jordi Torres (Aprilia Racing Team-Red Devils). Španěl přichází z prostředí seriálu Grand Prix a jeho adaptace zřejmě proběhla velmi dobře, protože na nejlepší čas australského testu ztrácí jen 0,112 sekundy.

Časy do pátého místa zajeli Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) a Leon Haslam (Aprilia Racing Team-Red Devils). Šestý byl jezdec Ducati Chaz Davies (Aruba Ducati SBK). Velký favorit Davide Giugliano (Aruba Ducati SBK) po pondělním pádu netestoval a bohužel pro Itala a jeho tým možná ani nenastoupí do úvodního podniku mistrovství světa v Austrálii. Vyšetření v nemocnici totiž zjistilo drobnou zlomeninu obratle L1 a L2.

V pondělí rovněž havaroval Randy De Puniet (Voltcom Crescent Suzuki), ale na rozdíl od Itala Giugliana vyrazil na dráhu alespoň odpoledne, kdy zajel jen čtrnáct kol. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia) havaroval v nájezdu do Gardner Straight, ale naštěstí z místa nehody odešel po svých. Loni havaroval ve stejném místě, ale to už tolik štěstí neměl.

Test SBK dopoledneZDE

Test SBK odpoledne - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist