V Doningtonu bez Davida Saloma a Johna Hopkinse

Startovní pole superbiků řídne, dalším zraněným je bohužel španělský pilot David Salom a na trati Donington Park neuvidíme ani Američana Johna Hopkinse.

Jezdec týmu Pedercini Kawasaki spadl v Monze a poranil si rameno. Stáj Pedercini Kawasaki ho v Donington Park nikým nenahradí. Patnáctý jezdec z mokrého Superpole spadl v úvodu první nedělní jízdy, a způsobil si bolestivé zranění - vykloubené rameno.
"Byl to pro mě hodně blbý den. Spadl jsem ve třetím kole v Parabolice a vykloubil jsem si rameno. Začínalo právě pršet, když mně ustřelilo přední kolo", byl na italskou neděli naštvaný 27-letý Španěl.

Po zraněném Kanaďanu Brettu McCornickovi tak bude chybět další ze stabilních pilotů. Místo dlouhodobě zraněného Španěla Joana Lasczorce, v Monze jel místo něho Sergio Gadea, by se v Anglii měl objevit francouzský mladík Loris Baz, což by ale neměla být definitivní náhrada do konce sezóny.

Jak hlásí známé "Radio Paddock", tak je žhavým kandiátem na uvolněný tovární motocykl Kawasaki po závodě v Doningtonu francouzský jezdec Sylvain Guintoli, doposud pilot českého superbikového týmu Liberty Racing...
Zraněný je i Američan John Hopkins, který si v Monze zlomil nohu. Oficiální TZ týmu Crescent Suzuki hovoří o tom, že Hopper závod v Doningtonu musí rovněž vynechat, na rozdíl od stáje Pedercini Kawasaki ale bude americký jezdec nahrazen. Jméno náhradníka bude oznámeno co nejdříve - Joshua Brookes?

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist