V Barceloně pojede Folger premiéru ve WorldSBK

Německý závodník Jonas Folger, jehož známe z prostředí mistrovství světa silničních motocyklů, byl nucen sérii Grand Prix opustit poté, co měl zdravotní problémy. Později se stal testovacím jezdcem Yamahy pro Evropu a také závodí v německé mezinárodní sérii IDM Superbike. Nyní má Němec před sebou novou výzvu, protože v září nastoupí na divokou kartu do superbikového víkendu v Barceloně.

Sedmadvacetiletý Jonas Folger chce zpátky do mistrovství světa a závody superbiků mají pro něho své kouzlo. Tento zkušený závodník jel ve všech třídách mistrovství světa 125ccm, Moto3, Moto2 a MotoGP. Kromě královské kubatury, kde byl jednou druhý, slavil vítězství ve všech ostatních třídách, kde závodil. Hodně jeho bývalých soupeřů je nyní součástí WSBK a Folger by rád znovu změřil sily.

„Jsem opravu moc šťastný, že absolvuji premiéru ve WorldSBK,“ prozradil Jonas Folger. „Je to hodně zajímavá třída a moc rád chci jezdit s litrovou motorkou. Se spoustou jezdců v této kategorii jsem už v minulosti závodil a úroveň této série je opravdu na vysoké úrovni. Po tak dlouhé době, kdy jsem ve světovém šampionátu nezávodil, se na to už moc těším!“

Němec do Barcelony zamíří s týmem Team Benovo Action by MGM Racing Yamaha a ohledně kvalit jeho stroje s motorkami tovární stáje dále uvedl: „Nevím jak podobná bude moje motorka tovární Yamaze, ale myslím si, že je na Yamaze jakou mi dají motorku. Jsem si jistý, že dostanu kvalitní materiál, protože si nemyslím, že by mi nedali stroj s nímž bych nedokázal bojovat o pozice do šestého místa. Nebudeme testovat, takže bude důležité, aby vše správně fungovalo.“

„Co teď musím udělat, je vyhrát německý šampionát, ale nejdůležitější je pro mě divoká karta v Barceloně. Chci všem ukázat, že jsem schopen znovu závodit na světové úrovni, protože mým cílem je být součástí světového šampionátu v roce 2021. Udělám maximum, abych tam vrátil své jméno. Vím, že pokud se chci vrátit, tak k litrovým motorkám a superbikům, protože v nižších kategoriích, jsem se už necítil dobře. Prvním cílem tak bude získat nabídku pro nadcházející sezonu a proto musím divokou kartu využít co nejlépe,“ dodal Folger.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist