U Triple M Hondy nahradí Jacobsena Francouz Marino

Do konce sezony mistrovství světa superbikových motocyklů zbývá odjet dva podniky v Argentině a Kataru. Dřív než tým Triple M Honda odletěl do Jižní Ameriky, udělal změnu na pozici jezdce. Rozloučili se s Američanem Patrickem Jacobsenem a na jeho místo dosadili Floriana Marina.

Ambice a očekávání nebyla během sezony naplněna oboustranně, takže se společná cesta Patricka Jacobsena a týmu Matthiase Mosera rozdělila v přátelském duchu. Američan má velký talent, jen potřebuje mít trochu štěstí a je nyní otázkou, zda na něho čeká v Evropě nebo doma v Americké sérii SBK, kde by mohl být vidět hodně vpředu.

„Děkuji týmu Triple M Honda za možnost jet tuto sezonu ve WorldSBK,“ uvedl Jacobsen, rodák z New Yorku. „Moc jsme chtěli a snažili se, ale věci nešly tak jak jsme plánovali, takže jsme se dohodli naši společnou cestu rozdělit. Všem přeji co nejlepší zbytek sezony a vše nejlepší do budoucna.“

Premiéru ve WorldSBK nyní absolvuje pětadvacetiletý Florian Marino, jehož známe z evropské série FIM Superstock 1000. Nyní má před sebou dva náročné podniky s celkem čtyřmi závody. „Už se na závody těším, je to šance si ověřit své schopnosti ve WorldSBK. Je to velká výzva, protože se musím rychle naučit pro mě kompletně novou motorku, ale budu to brát postupně krok za krokem,“ uvedl Francouz.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist