Tým Hero EBR končí v mistrovství světa superbiků

Začátkem měsíce dubna musel kvůli finančním problémům americký výrobce motocyklů Erik Buell Racing ukončit výrobu a zavřít dveře továrny. Tým Hero EBR, který jako první od roku 2014 závodil s americkým strojem v superbikovém mistrovství světa, nejdřív potvrdil další pokračování v seriálu, ale nyní už je jasné, že jejich účast v soutěži končí. Alespoň prozatím.

Po premiéře v roce 2014 došlo k reorganizaci struktury týmu a na pozici manažera týmu a jezdce zároveň nastoupil Larry Pegram z Pegram Racing, který angažoval zkušeného italského závodníka Niccoló Canepu. Oba letos bodovali a ve srovnání s uplynulým rokem zaznamenali výrazná zlepšení.
První informace o krachu společnosti Erik Buell Racing dorazily těsně před závodem v Assenu. Tým měl ale za hlavního partnera indickou společnost Hero, jenž měla být pro tým zárukou dalšího pokračování ve WSBK 2015. Nicméně vedení společnosti Hero přehodnotilo své priority, což vedlo k odstoupení týmu z mistrovství světa superbiků.

„Pro všechny u Pegram Racing je to velmi hořká pilulka, protože žijeme heslem to nikdy nevzdávat,“ uvedl Larry Pegram. „Celý tým odvedl úžasnou práci, zlepšil výsledky z loňského roku a vrátil EBR a Hero pocit hrdosti.“
„Niccoló Canepa jezdil jako šampion, kterým bezesporu je a lidem doslova spadla čelist, když viděli co dokáže s našim motocyklem. Takže jsem velmi pyšný na práci, kterou odvedl. Jedna věc je jistá a to, že Pegram Racing bude zpátky dřív než si myslíte,“
dodal Američan odhodlaně.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist