Tým Alto Evolution přepaden gangstery

Po závodě WSBK na okruhu Silverstone se na veřejnost dostaly zprávy o tom, že tým Alto Evolution Honda má finanční problémy a v šampionátu WSBK tak končí, dnešní tisková zpráva ovšem ukazuje opravdový důvod proč Karl Muggeridge a Joshua Brookes v Misanu startovat nebudou.

Když těsně po závodě World Superbike na okruhu Silverstone oznámil tým Alto Evolution Honda, že jeho jezdci Karl Muggeridge a Joshua Brookes nebudou pravděpodobně startovat na okruhu Santa Monica v italském Misanu, celý motocyklový svět si to spojil s finančním problémem tohoto italského týmu. Pravda je ovšem úplně jiná a vyznívá jako by jí někdo napsal pro akční film hoolywoodské produkce.
„Vyšetřování pokračuje a tak až nyní můžeme zveřejnit všechny skutečnosti, které nás nutí vynechat závody na okruhu v Misanu,“ píše se v oficiální tiskové zprávě superbikového týmu Alto Evolution Honda. A co že se vlastně stalo?
V pondělí 28. května 2007 se kamión týmu Alto Evolution Honda, obsahující závodní motocykly, náhradní díly a jiné technické zabezpečení, vracel z britského Silverstone. Při zastávce pro doplnění paliva nedaleko francouzského Calais byl kamión přepaden. Řidič byl unesený a více jak šest hodin nezvěstný, unesený byl také celý nákladní vůz. V belgickém Bruselu byl řidič kamionu schopen svým únoscům uniknout a o celé akci ihned informoval policii. Řidič také řekl policii velmi důležitou zprávu, že poznal čtyři gangstery, mezi kterými byl i pan Sergio Bertocchi! Policisté v Belgii ihned rozjeli akci, informováni byli také italští „Carabinieři“. Vyšetřování probíhalo v největším utajení. Mezi tím byla vyslaná týmová dodávka do centrály týmu v italském Trieste, odkud měla dopravit několik dalších náhradních dílů. Při této cestě ovšem byla dodávka přepadená a ukradená stejnými lidmi, kteří se zmocnili i týmového kamiónu. Naneštěstí je dodávka vybavená satelitním bezpečnostním systémem a tak nebylo těžké zjistit, kde se gangsteři nacházejí. Karabiniéři tedy během několika hodin našli místo kde tito „piráti“ ukrývají kamión i dodávku.
Tým Alto Evolution by tak relativně mohl v Misanu k závodům nastoupit, jenže věc se má tak, že všechen ukradený a později i opět nalezený materiál byl nyní zadržen na bezpečném místě v Trieste, kde je blokován jako důkazní materiál.
„Pouze toto je důvod, proč my nemůžeme startovat v Misanu. Neexistují žádné důvody ukončit působení ve WSBK kvůli finančním problémům,“ ujišťuje závěrem tisková zpráva týmu. Jakmile se materiál vrátí do rukou týmu, začne se na přípravě na další závody, z kterých by pak ten první měl být právě v Brně.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist