TV přenosy WSBK uvidíme příštích pět let na Nově

V následujících pěti letech budou Nova Sport a videoportál Voyo vysílat závody FIM Superbike World Championship (WorldSBK). Nova Sport tak rozšiřuje motoristickou nabídku a k MotoGP přibude další světová a mimořádně kvalitní série závodů. První závody série WorldSBK vysílá Nova Sport a Voyo přímým přenosem 23. května ze španělského okruhu MotorLand Aragón.

Atraktivní časy, český komentář a zajímavý doprovodný program – na to všechno se už od května mohou těšit diváci Nova Sport a Voyo. Mistrovství světa superbiků je podle expertů druhou nejprestižnější kategorií na světě, víc je jen MotoGP. V rámci licence získal Nova Sport práva také na vysílání Mistrovství světa supersportů a Mistrovství světa supersportů 300, kde jezdí i čeští jezdci Oliver König a Petr Svoboda.

„Motorismus má na obrazovkách skupiny Nova velkou tradici. K MotoGP jsme teď přidali ještě WorldSBK, v segmentu silničních motocyklů máme tedy dvě nejprestižnější soutěže, nic lepšího už nabídnout nelze,“ říká vedoucí sportovního programu skupiny Nova Dušan Mendel.

WorldSBK nese i výraznou českou stopu. V minulosti startovali ve WSBK například Karel Abraham, Ondřej Ježek nebo Jakub Smrž, který nasbíral úctyhodných 158 startů. Od roku 1993 do roku 2018 se jezdilo i na české trati v Brně.

„Jsme potěšeni, že spojujeme síly se stanicí Nova Sport a videoportálem Voyo na dalších pět let. Česká účast v sérii a celková vášeň českých fanoušků pro motorismus jsou skvělými předpoklady pro úspěch. Velmi se těšíme na spolupráci a i nadále se budeme snažit rozšiřovat fanouškovskou základnu v Česku i na Slovensku,“ uvádí Manel Arroyo, ředitel komunikace pro TV a média z organizace Dorna Sports, která je exkluzivním držitelem komerčních a vysílacích práv.

Na čtvrtek má připraven překvapení Autodrom Most, a oznámení avizuje i oficiální server WorldSBK, tak se necháme překvapit, co to bude.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist