Třetí podnik MS Superbike – Misano

Kapitoly článku

MS Supersport (WorldSSP) – Preview

Lídrem průběžného hodnocení zůstává Steven Odendaal (Evan Bros. WorldSSP Team), nicméně Jihoafričana bude hodně bolet nula z druhého závodu v Estorilu, protože díky ní jednak ukončil skvělou šňůru tří vítězství v řadě a co je horší, jeho náskok je nyní na pouhých šesti bodech, což je rozdíl oproti jednatřiceti bodům výhody, která mu patřila po třetím vítězství.

Švýcar Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) boduje pravidelně, na kontě má jedno druhé místo a jedno vítězství v závodě. Má nyní velkou šanci využít zaváhání lídra soutěže Odendaala a dostat se do vedení průběžného hodnocení.

Němec Philipp Öttl (Kawasaki Puccetti Racing) v Estorilu zabojoval výborně, když bodoval druhým a třetím místem, což ho dostalo na třetí příčku průběžného hodnocení. Bývalý jezdec Grand Prix teď ztrácí na druhého 17 bodů a na vedení v soutěži 23 bodů.

Domácí závod pojede o víkendu Luca Bernardi (CM Racing), jemuž to v Estorilu jelo také velmi dobře a na konto si tam připsal své první stupně vítězů, když druhý závod dokončil na druhé pozici. Bernardi je ze San Marina a jelikož v Misanu budou i nějací diváci, může rozhodně počítat s jejich podporou.

Jediný bod ztrácí na čtvrtého Hannes Soomer (Kallio Racing), pátý jezdec šampionátu. Estonec boduje pravidelně, jen nemá zatím žádné stupně vítězů a bez těch výraznější postup vpřed nezaznamená. Za očekáváním zatím zůstává sedmý Raffaele De Rosa (Orelac Racing VerdNatura) nebo osmý Jules Cluzel (GMT94 Yamaha).

Celkem pět jezdců nastupuje do víkendu v Misanu jako “One Event Rider“ – Armando Pontone (Bike e Motor Racing Team) a Matteo Patacca (Bike e Motor Racing Team), Filippo Fuligni (D34G Racing), Davide Stirpe (Extreme Racing Service) a Luca Ottaviani (RM Racing).

MS Supersport: MS po Estorilu:

1. STEVEN ODENDAAL YAMAHA 75 bodů
2. DOMINIQUE AEGERTER YAMAHA 69
3. PHILIPP OETTL KAWASAKI 52
4. LUCA BERNARDI YAMAHA 42
5. HANNES SOOMER YAMAHA 41
6. MANUEL GONZALEZ YAMAHA 40
7. RAFFAELE DE ROSA KAWASAKI 37
8. JULES CLUZEL YAMAHA 36
9. CHRISTOFFER BERGMAN YAMAHA 29
10. RANDY KRUMMENACHER YAMAHA 26
11. FEDERICO CARICASULO YAMAHA 24
12. MARC ALCOBA YAMAHA 18
13. CAN ALEXANDER ONCU KAWASAKI 17
14. NIKI TUULI MV AGUSTA 13
15. VERTTI TAKALA YAMAHA 11
16. KEVIN MANFREDI YAMAHA 9
17. GALANG HENDRA PRATAMA YAMAHA 7
18. MARIA HERRERA YAMAHA 7
19. STEPHANE FROSSARD YAMAHA 3
20. MICHEL FABRIZIO KAWASAKI 2
21. DAVIDE PIZZOLI YAMAHA 1
22. PAWEL SZKOPEK YAMAHA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist