Třetí podnik MS Superbike – Misano

Po závodech ve španělské Aragonii a portugalském Estorilu je tu třetí podnik MOTUL FIM Superbike World Championshi 2021 v italském Misanu. Loni superbiky na pobřeží Jadranu nejely, letos tam máme všechny tři šampionáty WorldSBK, WorldSSP a WorldSSP300.

Kapitoly článku

Misano World Circuit Marco Simoncelli

Závodní okruh Misano World Circuit Marco Simoncelli leží nedaleko od města Misano Adriatico v provincii Rimini v Itálii. Všude kolem krásné pláže, moře v pozadí a zpravidla příznivé povětrnostní podmínky, které v tomto koutu světa nabízí ideální podmínky k závodění. Závodní dráha má celkem 4226 metrů a 16 zatáček - 6 levých a 10 pravých. Závodí se ve směru hodinových ručiček.

MS Superbike (WorldSBK) – Preview

Po čtyřech hlavních závodech a dvou sprintech je se 110 body na první pozici průběžného hodnocení Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team). Tovární jezdec Kawasaki vyhrává tituly od momentu, kdy přišel k týmu Kawasaki Racing Team (KRT) a zatím jich má na kontě šest v řadě. Sezonu 2021 zahájil skvěle, protože ani jednou zatím nechyběl na stupních vítězů a proto má náskok 35 bodů na druhého v pořadí.

Druhým jezdcem šampionátu je po závodu v Estorilu Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK). Turek má talent, určitě má na to, aby bojoval o vítězství, ale prozatím je jeho cílem si upevnit druhou pozici, jako základnu pro možný útok na vítězství v celém šampionátu. Yamaha by samozřejmě ráda zastavila nadvládu Kawasaki, nicméně má velkého soupeře v podobě Italů.

Třetí Scott Redding (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) rozhodně není tam, kde chtěl být ještě před začátkem sezony. Má na kontě dvoje vítězství jako první rea, ale už tak úspěšný není ve sprintech a nulu má z druhého závodu v Estorilu, což není nic, co by mu teď umožnilo myslet na souboj o vedení v soutěži. Jeho cílem bude získat zpátky druhé místo v soutěži a maximálně snížit ztrátu na vedení.

Brit Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) neměl svůj víkend v Estorilu odkud si přivezl jen 17 bodů, což pro něho znamená, že je průběžně čtvrtý se ztrátou 48 bodů na týmového kolegu a 10 bodů na třetího Reddinga. Lowes potřebuje na Portugalsko zapomenout jak rychle to jen půjde, protože jinak mu vlak ujede i letos.

Pětici zatím nejúspěšnějších jezdců uzavírá Chaz Davies (Team GoEleven), jemuž se v Portugalsku dařilo, protože tam získal své letos první umístění na stupních vítězů. Velšan je nyní také nejvýše postaveným jezdcem netovárního týmu.

MS Superbike: MS po Estorilu:

1. JONATHAN REA KAWASAKI 110 bodů
2. TOPRAK RAZGATLIOGLU YAMAHA 75
3. SCOTT REDDING DUCATI 72
4. ALEX LOWES KAWASAKI 62
5. CHAZ DAVIES DUCATI 48
6. GARRETT GERLOFF YAMAHA 42
7. MICHAEL VAN DER MARK BMW 40
8. TOM SYKES BMW 36
9. ANDREA LOCATELLI YAMAHA 30
10. MICHAEL RUBEN RINALDI DUCATI 25
11. ALVARO BAUTISTA HONDA 25
12. LEON HASLAM HONDA 16
13. AXEL BASSANI DUCATI 16
14. TITO RABAT DUCATI 13
15. LUCAS MAHIAS KAWASAKI 12
16. KOHTA NOZANE YAMAHA 11
17. EUGENE LAVERTY BMW 9
18. JONAS FOLGER BMW 8
19. ISAAC VINALES KAWASAKI 7
20. CHRISTOPHE PONSSON YAMAHA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist