Třetí podnik MS Superbike – Estoril

Kapitoly článku

MS Supersport (WorldSSP) – preview

Vedoucím jezdcem šampionátu je s třemi vítězstvími a jedním druhým místem z celkem čtyř odjetých závodů sezony Švýcar Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha). Skvělý úvod sezony v níž obhajuje titul mistra světa. Aegerter také závodí v pohárovém šampionátu elektromotorek FIM Enel MotoE™ World Cup, kde je rovněž lídrem průběžného hodnocení. Loni mu obě série vyhrát nevyšlo, žel zásahem od stolu, letos to ale zkusí znovu.

Celých 30 bodů ztráty na vedení má druhý jezdec v pořadí Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team). Ital zaváhal v Assenu, kde v prvním klání vůbec nebodoval, čímž se připravil o vedení v soutěži a zároveň nabral aktuální ztrátu. Pokud chce s Aegerterem bojovat o titul, bude muset začít vyhrávat závody a nedělat zbytečné chyby.

Devět bodů za druhým Baldassarrim je třetí jezdec v pořadí Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team), jemuž se povedlo dostat Ducati hodně vysoko, když už byl dvakrát na stupních vítězů jako třetí jezdec závodu v Aragonii a Assenu. V Supersportech je Ducati letos nová značka, takže díky Bulegovi, který je rovněž nováčkem v šampionátu, je vidět tam, kde ji vidět chtějí.

Top5 uzavírá dvojice Glenn Van Straalen (EAB Racing Team) a Niki Tuuli (MV Agusta Reparto Corse). Rozdíl mezi oběma jezdci činí šest bodů, ztráta pátého na prvního je na 55 bodech. Český závodník Ondřej Vostatek (MS Racing Yamaha WorldSSP) jede v supersportech premiérový ročník a zatím v úvodních čtyřech závodech nebodoval. Jeho nejlepším výsledkem je osmnácté místo z Assenu.

Na divokou kartu se představí Tom Edwards (Yart – Yamaha WorldSSP) a Luca Ottaviani (Altogo Racing Team). Premiérový ročník jezdce WSSP zahájí až teď Ben Currie (Motozoo Racing by Puccetti), který byl zraněný a musel vynechat úvodní dva podniky v Aragonii a Assenu.

WorldSSP – MS po TT Assen:

1. DOMINIQUE AEGERTER YAMAHA 95 bodů
2. LORENZO BALDASSARRI YAMAHA 65
3. NICOLO BULEGA DUCATI 56
4. GLENN VAN STRAALEN YAMAHA 46
5. NIKI TUULI MV AGUSTA 40
6. CAN ONCU KAWASAKI 32
7. HANNES SOOMER TRIUMPH 31
8. STEFANO MANZI TRIUMPH 27
9. JULES CLUZEL YAMAHA 23
10. FEDERICO CARICASULO DUCATI 23
11. YARI MONTELLA KAWASAKI 20
12. PATRICK HOBELSBERGER YAMAHA 17
13. ADRIAN HUERTAS KAWASAKI 17
14. RAFFAELE DE ROSA DUCATI 15
15. BAHATTIN SOFUOGLU MV AGUSTA 13
16. LEONARDO TACCINI YAMAHA 9
17. KYLE SMITH YAMAHA 8
18. OLIVER BAYLISS DUCATI 7
19. UNAI ORRADRE YAMAHA 5
20. MARCEL BRENNER YAMAHA 4
21. THOMAS BOOTH-AMOS KAWASAKI 4
22. PETER SEBESTYEN YAMAHA 2
23. ANDY VERDOIA YAMAHA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist