Třetí den v Jerezu ve znamení testování týmů WSBK a MotoGP

Středa nabídla pohled na nové tváře jezdců testujících na okruhu v Jerezu. Poslední privátní zkoušky odstartoval tým Ten Kate s Nicky Haydenem a Michaelem van der Markem, testuje tým Ducati WSBK s jezdci Chazem Daviesem a Davide Giuglianem, tým Barni Racing s Xavi Foresem, upravenou MV Agustu zkouší Leon Camier a nechybí ani tým Pata Crescent Yamaha s Alexem Lowesem a Sylvainem Guintolim. Ve středu vyjely na dráhu také jezdci týmů MotoGP jako Repsol Honda s Marcem Márquezem a Danim Pedrosou nebo tým Aspar s Yonny Hernandezem a Eugenem Lavertym.

Před týdnem v Aragonii si Nicky Hayden (Honda Racing) vyzkoušel superbikovou Hondu CBR1000RR SP a Jerez je nyní jeho druhým testem s novým týmem. Hned na úvod si Američan vedl velmi dobře, protože den ukončil s celkem 74 koly a nejrychlejším časem WSBK 1'41,512 sekundy. Michael van der Mark (Honda Racing) pracoval na jízdě s plnou palivovou nádrží, aby získal lepší pocit pro úvodní kola po startu. Den ukončil s šestým časem 1'42,556 sekundy.

Tým Ducati přijel v kompletní sestavě poprvé od července letošního roku, kdy Davide Giugliano v Laguně Seca havaroval a se zlomeninou obratle předčasně ukončil sezonu. Na dráze Jerezu tak ve středu testoval Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) a Davide Giugliano (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team). Britský jezdec byl druhý nejrychlejší s časem 1'41,595 sekundy, Ital zajel celkem 52 kol a pátý čas 1'42,525 sekundy. V sedle Ducati Panigale testoval také Xavi Fores (Barni Racing), který právě Giugliana letos několikrát v závodech nahradil a poprvé s Barni Racing byl třetí nejrychlejší, jen dvě desetiny za Daviesem.

Tým Yamahy WSBK zvolil variantu nepoužil zařízení pro měření času, takže Alex Lowes (Pata Crescent Yamaha) a Sylvain Guintoli (Pata Crescent Yamaha) na časomíře chyběli stejně jako jezdci týmů MotoGP. Britský jezdec měl ve druhé zatáčce nepříjemnost, protože tam spadl, ale vše se obešlo bez problémů.

U MV Agusty testoval v pondělí a úterý Marco Melandri, testovací jezdec týmu Forward Racing. Pravidelný jezdec MV Agusty Leon Camier měl testovat ve čtvrtek a v pátek. Tady evidentně došlo ke změně, protože Leon Camier už testoval ve středu a zřejmě využil možnosti, aby se blíže seznámil se změnami, které přináší nová palivová nádrž jeho F4 RR. Brit Camier dnes zajel 64 kol s maximem na 1'42,039 sekundy, což je čtvrté místo.

Jediným jezdcem na dráze z prostředí MS Supersport byl Američan Patrick Jacobsen (CORE“ Motorsport Thailand), který odstartoval přípravu na novou sezonu privátním testem v Jerezu. V průběhu dne zajel celkem 69 kol s nejlepším časem 1'43,977 sekundy, což je přibližně o devět desetin pomalejší čas než včera v Jerezu zajel Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing).

Test WSBK/ MotoGP– Jerez, Španělsko
Středa, 25.listopadu 2015

1 - Nicky HAYDEN -  SBK - Honda CBR1000RR SP  -  1’41.512  - 74 kol
2 - Chaz DAVIES  -  SBK - Ducati Panigale R -  1’41.595  -  63  kol
3 - Xavi FORES  -  SBK - Ducati Panigale R -  1’41.809 -  39  kol
4 - Leon CAMIER  -  SBK - SBK - Ducati Panigale R -  1’42.525  -  53  kol
5- Davide GIUGLIANO  -   Ducati Panigale R  -   1’42.525  -   53 kol
6 - Michael VAN DER MARK  -  SBK - Honda CBR1000RR SP  -  1’42.556  -  30  kol
7 - Patrick JACOBSEN -  SSP - Honda CBR600 RR: 1’43.977  -  69  kol

V Jerezu od středy testuje Repsol Honda s továrními jezdci Marcem Márquezem a Danim Pedrosou. Jedná se o privátní test a ani jeden z jezdců nebyl součástí oficiální časomíry jihošpanělského okruhu. Nicméně Honda uvedla maxima v časech na kolo u obou svých jezdců – Marc Márquez (1'39,92) a Dani Pedrosa (1'40,12). Honda má v plánu třídenní test a první den věnovali práci na srovnávacích testech pohonných jednotek a práci s nastavením nové elektroniky. Dani Pedrosa v závěru testu havaroval v poslední zatáčce, ale tento incident se obešel bez následků.

Také tým Power Electronics Aspar nenasadil oficiální transpondéry, takže časy Yonny Hernandeze a Eugene Lavertyho nebyly vidět na časomíře a ani tým je po skončení programu zkoušek neuvedl. Tým Apsar pracuje nejen na adaptaci novým pneumatikám Michelin a elektronice, ale také nové motorce, protože jedou znovu stroje Ducati Desmosedici, takže jediný, kdo má největší zkušenosti v týmu je prozatím Kolumbijec Hernandez, který přestoupil z Pramac Racingu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist