Tovární tým Ducati s Checou a Badovinim

Zítra bude oficiálně prezentován tovární tým Ducati pro superbikový světový šampionát 2013. Jako jezdecká jednička byl angažován už našim webem předem avizovaný mistr světa z roku 2011 Španěl Carlos Checa.

Díky převzetí superbikového šampionátu Dornou se konečně "hnuly" ledy i v tomto seriálu.

64-letý Belgičan Francis Batta, týmový šéf Alstare a řadu let majitel továrního týmu Suzuki v superbikovém šampionátu, převzal od týmu Althea na rok 2013 tovární tým Ducati.

Batta přicestoval extra k sezonnímu finále Grand Prix do Valencie, aby zde se šéfem Dorny Carmelo Ezpeletou podepsal smlouvu o účasti tohoto týmu v šampionátu WSBK 2013.
Jako jezdec číslo "1" je už dlouho jasný 40-letý Carlos Checa, mistr světa z roku 2011. Španěl Checa má na svém kontě celkem 49 podiových umístění, z toho 24 závodů z celkového počtu 135 dokázal vyhrát.

Jako číslo "2" bude zítra prezentován dosavadní jezdec týmu BMW-Italia Ayrton Badovini (26). To je jistě hodně velkým překvapením, ovšem nesmíme zapomenout, že se jedná o italský tým a italský pilot v něm, je v podstatě povinností.
Ital Badovini jezdí superbikový šampionát pravidelně teprve dva roky, vloni skončil desátý a letos dvanáctý, když dojel jako nejlépe jako třetí v Silverstone. Je ovšem šampionem Superstock 1000 ccm z roku 2010, když dokázal vyhrát 9 závodů z 10 možných a jednou dojel druhý.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist