Tom Sykes nahradí u BMW zraněného VD Marka

Krátce poté, co Tom Sykes oznámil ukončení spolupráce s týmem Puccetti Racing, je tu další oznámení o jeho příchodu k týmu BMW. Šampion z roku 2013 se k BMW vrací jen dočasně, protože je nyní náhradním jezdcem za zraněného Michaela van der Marka. Brit teď bude dva dny testovat na okruhu v Misanu, kde pojede také závod pátého kola sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2023.

Tom Sykes odešel od BMW v závěru sezony 2021 a v roce 2022 absolvoval britský šampionát superbiků BSB, kde závodil v sedle Ducati. V roce 2023 byl zpět ve WorldSBK, když podepsal smlouvu s týmem Kawasaki Puccetti Racing. Letošní sezona ale Britovi nevycházela dle plánů a spolupráce s týmem Kawasaki předčasně skončila.

Sykes se nyní vrátil do týmu ROKiT BMW Motorrad WorldSBK, kde nahradí Michaela VD Marka, který se zotavuje po zranění v podobě zlomené stehenní kosti levé nohy. Nohu si zlomil pádem v domácím podniku WSBK v Assenu. Sykes bude v továrním týmu BMW jezdit po boku Scotta Reddinga do té doby, než bude VD Mark zdravotně v pořádku, jelikož termín jeho návratu zatím stanoven nebyl.

Tom Sykes k šanci jet znovu BMW uvedl: „Těším se na dočasný návrat do BMW Motorrad Motorsport a do týmu ROKiT BMW Motorrad WorldSBK. Budu tvrdě pracovat na tom, abych je co nejlépe podpořil. Znám je od začátku a podílel jsem se na vývoji BMW M 1000 RR. Nyní mám šanci znovu přispět svým dílem do procesu vývoje. Těším se, až se na testech v Misanu posadím do sedla nového stroje BMW M 1000 RR. Zároveň přeji svému bývalému týmovému kolegovi Mickeymu vše nejlepší v jeho rychlém uzdravení, zatímco já udělám maximum, abych ho co nejlépe nahradil.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist