Tom Sykes: Konstantními výkony k titulu mistra světa 2013

Tomu Sykesovi se letos podařila skoro malá senzace, když mu pouhých 0,5 bodu chybělo k zisku titulu mistra světa. Přesto je britský tovární pilot Kawasaki hodně hrdý na své výkony, které se mu podařilo v uplynulé sezoně zajet.

Infarktový závod v Magny-Cours rozhodl o titulu superbikového mistrovství světa. Tom Sykes sice vyhrál poslední závod, ale mistrovství světa prohrál o půl bodu. Jelikož nikdo ze začátku sezony  neočekával, že by mohl bojovat o titul, takže i bez zisku titulu se mu a jeho týmu podařila opravdu velká věc: Po hodně dlouhé době se Kawasaki vrátila na samou špici superbikového šampionátu a všem ukázala, že je jí nutno brát hodně vážně. A především v kvalifikacích byl Sykes extratřídou: Ostatně devět získaných Pole Position hovoří za všechny komentáře.
"Slyšel jsem hodně názorů, že jsem nevyužil šance, ale já to vidím úplně jinak. Tento rok jsme odvedli velmi dobrý job, a sami jsme se dostali do skvělé pozice. S mým šéfmechanikem jsem neustále v kontaktu, a kdybychom už tehdy v Austrálii věděli to, co víme nyní, tak jsme byli ještě rychlejší", říká 27-letý pilot, který tak může do nové sezony nastoupit s hodně velkým optimismem.

"S výhledem na rok 2013 jsem velmi spokojený a sebedůvěru mně dodává to, že jsem konečně schopen odvádět konstantní výkony. Díky Kawasaki závodím nyní za skvělou továrnu a výborný tým. Všichni tak mohou vidět, kolik práce bylo vloženo do tohoto projektu. Byla to obrovská koncentrace celého týmu. Dali jsme do toho všechny své síly a podařilo se to", říká letošní pětinásobný vítěz, který tak očekává od nové sezony opravdu hodně, ale který má dle vlastního názoru úplně vše pod svou kontrolou.
To nejlépe dokazuje následující příklad: "V Magny-Cours, tedy při finálovém závodě, jsem před jeho startem byl celkově druhý v šampionátu a byl tak pod velkým tlakem, co se týkalo očekávaného výkonu. Přesto jsem to ve velkém stylu vše perfektně zvládl. Měli jsme problémy na mokru a tak jsem se pokusil získat co nejvíce bodů. Maximum bylo třetí místo v cíli. Druhý závod, kdy se rozhodovalo o titulu, jsem dokázal vyhrát a na to jsem opravdu hrdý", vzpomíná na finálový závod vicemistr světa Tom Sykes.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist