Těžký víkend Ducati v Istanbulu

Na závodní víkend superbikového šampionátu, který se poprvé odehrál na dráze okruhu Intercity Istanbul Park, nebudou v dobrém vzpomínat u Ducati. Pátek třináctého byl pro italskou značku skutečně pohromou, když došlo k pádům a zraněním jejich jezdců a na startu druhého závodu chyběla Ducati poprvé po osmi letech.

V pátečních jízdách havaroval Carlos Checa, když ho při průjezdu druhou zatáčkou vyhodila jeho Ducati ze sedla a pádem si pravděpodobně způsobil zlomeninu člunkové kosti v levé ruce a také došlo k pohmoždění hrudníku. Španěl v neděli odletěl zpátky do Barcelony, kde měl v pondělí podstoupit vyšetření, takže v ani jednom závodu z pochopitelných důvodů nestartoval.

V pátek absolvoval tvrdý pád také druhý jezdec stáje Ducati Alstare Ayrton Badovini. Ital si pádem ve dvanácté zatáčce okruhu natáhl vazy v levém kotníku, který byl zároveň silně oteklý. Aby toho všeho nebylo málo, tak ve stejný den havaroval další jezdec Ducati Max Neukirchner z MR Racingu a zlomil si kosti v dlani pravé ruky.
Do nedělního závodu tak nastoupil pouze Ayrton Badovini, jenž startoval poslední. Štěstí mu ale nepřálo. I když noha Itala bolela, zatnul zuby a chtěl závod dokončit. Jenže v devátém kole musel do boxů kvůli poruše techniky a závod předčasně ukončil. Do druhého klání už Ital přes silné bolesti nenastoupil.

Není tajemstvím, že víkend v Turecku byl pro Carlose Checu pravděpodobně poslední kapkou, která jen usnadní jeho rozhodnutí opustit po skončení sezony tým Ducati Alstare. Podle italských médií jedná Španěl s Kawasaki, kde by pro něho existovala určitá možnost jet v roce 2014 za Lorise Baze. Je ale také docela možné, že Carlos Checa po skončení sezony ukončí kariéru.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist