Těžce nabyté body teď ztrácí Bautista až velmi lehce

Po víkendu v Assenu měl Álvaro Bautista náskok na druhého Jonathana Rea celkem 53 bodů, po Imole to už bylo bodů 43 a nyní je náskok vedoucího jezdce šampionátu WorldSBK na 16 bodech, což už není tak velký rozdíl, abychom mohli mluvit, že má k titulu hodně blízko. Do konce sezony zbývá odjet 18 závodů a to je pro všechny ještě spousta bodů k dispozici.

Od Austrálie do Assenu Bautista vyhrál každý závod v němž startoval a poprvé až v Imole skončil dvakrát za svým rivalem z týmu Kawasaki. V Jerezu poprvé kvůli pádu závod nedokončil a něco podobného se mu stalo také teď v Misanu, kde ale dokázal motorku zvednout a dojet si alespoň pro dva body. Samozřejmě každý bod má svou cenu o čemž by mohl vyprávět své Tom Sykes, který v roce 2012 prohrál s Maxem Biaggim bitvu o světový titul rozdílem půl bodu!

Po Misanu nebude nálada u Ducati nejlepší, protože přijít během dvou kol o tak výrazný náskok, to je až neuvěřitelné. Jonathan Rea je nyní na koni a to přesně v momentě, kdy je před Bautistou závodní víkend v Donington Parku a Laguně Seca, což jsou okruhy, kde rozhodně nebude domácím pánem.

„Dopoledne jsem byl spokojený, ale zároveň velmi naštvaný sám na sebe s ohledem na výsledky obou závodů,“ uvedl v neděli odpoledne Álvaro Bautista. „Dopoledne se mi v závodu Superpole dařilo, protože jsme byli v opravdu dobré formě. Po úspěšném startu jsem převzal vedení a udával tempo až do cíle závodu.“

„Ve druhém závodu byla dráha už dost rozpálená a neměla moc velkou přilnavost. Ve druhém kole jsem ve čtvrté zatáčce nejel jinak než předtím, ale přišel jsem tam o předek a spadl. Je to škoda, protože jsme měli nepochybně potenciál bojovat o vítězství.“

„K chybě možná došlo proto, protože jsem si byl příliš jistý po vítězství v Superpole Race, nicméně bude třeba podrobně analyzovat data, jelikož jsem v posledních dvou závodech udělal dvě celkem dost podobné chyby a to není dobré. Musíme zjistit proč je tomu tak, abychom už stejnou chybu neopakovali a nepřišli ještě o víc bodů,“ dodal Bautista závěrem.

Tým italské Ducati na okruhu v Misanu zůstal, protože v úterý a ve středu budou intenzivně testovat. K dvojici Álvaro Bautista a Chaz Davies se připojí testovací jezdec Michele Pirro. Ital už ale nebude v sedle Panigale V4 R, jak měl možnost teď o víkendu na divokou kartu, ale pojede s Desmosedici GP19.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Kirru23 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist