Testy WSBK v Aragonii – První den zajel nejrychleji Rea, Bulega a Di Sora

První den testování v Aragonii mají za sebou jezdci a týmy světového šampionátu MOTUL FIM Superbike World Championship. V třídě WorldSBK je po třech samostatných částech nejrychlejší Jonathan Rea (Kawasaki), Oliver König (Kawasaki) byl dvaadvacátý. V třídě WorldSSP je nejrycheljší Nicolo Bulega (Ducati), Ondřej Vostatek (Yamaha) byl čtyřiadvacátý. V třídě WorldSSP300 je na první pozici výsledkové listiny prvního dne Samuel Di Sora (Kawasaki), Petr Svoboda (Kawasaki) zajel dvaadvacátý čas. Test pokračuje v úterý posledním druhým dnem.

Jediní dva jezdci zajeli v pondělí na dráze MotorLand Aragónu pod minutu padesát. Těmi jezdci jsou Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) s kolem za 1'49,394 sekundy a Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) s kolem za 1'49,410 sekundy. Oba velké favority letošního ročníku tak dělilo jen šestnáct tisícin. Jen další dva jezdci se vešli do jedné sekundy, třetí Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), jehož ztráta je na 0,631 sekundy a čtvrtý Garrett Gerloff (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team). Se ztrátou přes jednu sekundu uzavírá Top5 Alex Lowes (Kawasaki Racing Team). Český závodník Oliver König (Orelac Racing Verdnatura) má na kontě nejrychlejší kolo za 1'53,326 sekundy a na prvního ztrácí 3,932 sekundy.

Test WorldSBK – 1.den (celkově)
Pondělí, 4.4.2022 – MotorLand Aragón (SPA)
worldsbk-ara-test-day1_combined.pdf

Týmy a jezdci WorldSSP měli na programu rovněž tři samostatné testovací části. Nejrychlejším jezdcem prvního dne je Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team) s kolem za 1'53,818 sekundy. Necelou desetinu ztratil druhý v pořadí Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha), dvě desetiny ztrácí třetí v pořadí Can Öncü (Kawasaki Puccetti Racing). Do jedné sekundy na prvního zajeli svá maxima jen další tři závodníci – Niki Tuuli (MV Agusta Reparto Corse), Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team) a Jules Cluzel (GMT94 Yamaha). Český závodník Ondřej Vostatek (MS Racing Yamaha WorldSSP) je s kolem za 1'56,617 sekundy čtyřiadvacátý, 2,8 sekundy za prvním.

Test WorldSSP – 1.den (celkově)
Pondělí, 4.4.2022 – MotorLand Aragón (SPA)
worldssp-ara-test-day1_combined.pdf

První a druhou část proseděla většina jezdců v boxech, jelikož podmínky nebyly kvůli nízkým teplotám ideální. Nejrycheljší tak byla poslední třetí část dne, kde si pro nejrychlejší čas 2'06,834 sekundy zajel Francouz Samuel Di Sora (Leader Team Flembbo). Jeho maximum bylo skutečně velmi rychlé, jelikož druhý v pořadí Inigo Iglesias (SMW Racing) už ztrácí 1,189 sekundy. Do dvou sekund se vešel třetí Sylvain Markarian (Leader Team Flembbo) a čtvrtý Dirk Geiger (Fussport-RT Motorsports by SKM-Kawasaki), pátý Bruno Ieraci (Prodina Racing WorldSSP300) ztratil 2,067 sekundy. Český závodník Petr Svoboda (Accolade Smrz Racing) je v pozici náhradního jezdce, přesto zajel dvaadvacátý čas, jen o tři desetiny pomaleji než Yeray Saiz Marquez (Accolade Smrz Racing).

Test WorldSSP300 – 1.den (celkově)
Pondělí, 4.4.2022 – MotorLand Aragón (SPA)
worldssp300-ara-test-day1_classification_free_practice_3.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist