Termín australského podniku WSBK 2021 je oficiálně odložen

Kalendář 2021 pro mistrovství světa superbikových motocyklů ještě nebyl zveřejněn a už je tu informace z Austrálie, jenž oficiálně odložila termín pořádání WorldSBK na Phillip Islandu. Tento podnik býval zahajovacím závodem sezony a byl spojen s únorovým termínem.

S ohledem na celosvětovou situaci s Covid-19 a existujícími omezeními, jež mají zabránit šíření koronaviru, oznámili zástupci okruhu Phillip Island Grand Prix odklad australského podniku WorldSBK.

Status zahajovacího podniku sezony MOTUL FIM Superbike World Championship patřil Austrálii od roku 2009. Vzhledem k situaci již dnes pracuje vedení okruhu společně s Dorna WSBK Organization (DWO) a vládou spolkového státu Victoria na náhradním termínu pořádání závodů na Phillip Islandu.

„Velmi intenzivně monitorujeme situaci jak v Austrálii, tak v celém světě a spolupracujeme s našimi investory,“ uvedl David Bennett, ředitel okruhu Phillip Island Grand Prix. „Rozhodnutí jsme odkládali na poslední možnou chvíli, ale bohužel při nejistotě, která dnes ve světě panuje, musíme náš podnik World Superbike odložit.“

„Vím, že to znamená, že fanoušci budou muset na závody čekat déle, ale světoví závodníci a jejich motorky se na Phillip Island vrátí pro ještě víc senzační závodění a počkat si na to se vyplatí,“
dodal David Bennett.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist