Team Grillini potvrdil Iannuzza

Startovní pole superbikového šampionátu 2013 nabírá svou kompletní podobu. Své plány na příští sezonu potvrdil i italský tým Grillini, jehož motocykl BMW S1000RR pojede v roce 2013 zkušený 30-letý Ital Vittorio Iannuzzo.

Tým Grilini rozhodně nepatřil v sezoně 2012 mezi ty bodově nejbohatší a celkově nasbírali jeho jeho piloti pouhých 13 bodů a že se jich vystřídala v tomto týmu celá řada: do Doningtonu seděl v sedle motocyklu BMW Marc Aitchison, potom ale zahodil Australan ručník do ringu. Následovali Jack Holden (USA) v Salt Lake City a Federico Sandi (I) v Misanu. Od Aragonu až do konce sezony potom jel 39-letý Norino Brignola (I).

        

2013 by to ale mělo být lepší a to nejen díky závodnímu materiálu, který bude mít tým k dispozici, nýbrž hlavně díky novému pilotovi: "S Iannuzzem se nám podařil hodně velký skok, co se týká jezdecké kvality", říká týmový manažer Andrea Grillini.  Jako motocykl pojedeme opět BMW S1000RR, ovšem aktuálně s updaty 2013. Hlavním sponzorem je firma Dentalmatic z Bologně a první testy by se měly konat koncem ledna v Jerezu.

            

Pokud pomineme vítězství v šampionátu Superstock-1000-Cup v roce 2002, tak doposavadní kariéra 30-letého Itala Vittoria Iannuzza nebyla provázena žádnými highlighty. V roce 2012 skončil s motocyklem Triumph Daytona 675 jako devátý ve světovém šampionátu supersportů, což bylo za 14 roků závodění jeho nejlepší umístění v MS.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist