Sykes po odchodu z WSBK hledá možnosti v BSB nebo MotoAmerica

Brit Tom Sykes, mistr světa WorldSBK z roku 2013, ukončil v závěru sezony 2021 své působení u továrny BMW a stejně tak v samotné sérii superbikového šampionátu. Třebaže mu BMW nabízelo pro rok 2022 sedačku v jejich satelitu Bonovo, tuto možnost Sykes odmítl. Jeho pozornost je nyní zaměřena na nabídky z prostředí motocyklových šampionátů BSB a MotoAmerica.

Ukončení spolupráce Toma Sykese s tovární stájí BMW nebylo ideální. Brit se o svém konci dozvěděl jen těsně před tím než byl na jeho místo jmenován Scott Redding, což nebylo zcela fér. Bohužel neměl ani velkou příležitost svým zaměstnavatelům dokázat, jak se mýlí, protože v Barceloně havaroval a nějakou dobu po nehodě byl v bezvědomí. Do sedla se vrátil až v posledním podniku roku v Indonésii.

„Sezona 2021 pro mě byla rozdělena na dvě části a proto byla hořkosladká,“ prozradil Tom Sykes v rozhovoru pro Speedweek.com. „Museli jsme vyvíjet motorku a zároveň závodit, což je složitý úkol. Na této úrovni závodění se musíte obvykle soustředit na nastavení pro závod.“

„Odchod z BMW ve mně zanechal hořkou pachuť. Musel jsem se v životě naučit hodně věcem a loni to byla další lekce. Chápu to ale budu pokračovat dál,“
řek Sykes, který je nyní spojován s návratem do BSB, kde závodil před čtrnácti lety, nebo s MotoAmerica, kde je Petrucciho rivalem na sedačku HSBK Ducati.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist