Sykes a Rea: Aprilia dělá každého rychlým

Aprilia je v současné době měřítkem výkonnosti MS-Superbike. A Jonathan Rea (Honda) či Tom Sykes (Kawasaki) jsou názoru, že Aprilia odělá rychlým každého pilota.

Tovární jezdci Aprilie Sylvain Guintoli a Eugene Laverty jsou v letošní sezóně jasně nejrychlejšími z celého startovního superbikového pole. Guintoli vede mistrovství světa po čtyřech odjetých jízdách, Laverty to mohl ostatně udělat rovněž, ovšem naposled na okruhu MotorLand Aragón jednou vzdal pro defekt motorky a podruhé spadl.
Ovšem nejen tovární piloti z Noale jsou na samé špici výsledkových listin, také Michel Fabrizio (Red Devils Roma Aprilia) a Davide Giugliano (Althea Aprilia) se velmi odvážně míchají do bojů o špičku v tomto šampionátu.
"Fabrizio měl v loňském roce velké problémy, aby se dostal do Top-10. Potom přestoupil na Aprilii a najednou začal jezdit vpředu. Naučil se snad přes zimu lépe jezdit na motocyklu, nebo se o tolik zlepšil? Myslím, že ne. Má nyní prostě ten správný motocykl, tedy stejně jako Guintoli", říká lapidárně Jonathan Rea.

Rea si myslí, že současná elektronika rozhoduje ve velké míře o porážce a o vítězství: "Elektronika ničí naše show a bere jezdcům možnost, aby oni rozhodovali o pořadí v závodě. Průměrní piloti nyní sedí na biku s dobrou elektronikou a jsou okamžitě rychlí. Ovšem my potřebujeme elektroniku nejen pro rychlé časy, ale také z bezpečnostních důvodů".
"Každý závodní víkend vidíme, jak dobře Aprilia pracuje, neboť nejen Guintoli a Laverty vyhrávají. Také Fabrizio a Giugliano si sedli na Aprilii a okamžitě byli hodně rychlí. Tento balíček opravdu funguje", potvrzuje tovární pilot Kawasaki Tom Sykes.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist