Švýcar Aegerter přestoupí do WSBK, bude jezdcem týmu GRT Yamaha

Úřadující světový šampion a lídr průběžného hodnocení FIM Supersport, Dominique Aegerter, přestoupí do královské kategorie superbiků, kde bude jezdcem stáje GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team. V roce 2023 bude Aegerterovým týmovým kolegou Australan Remy Gardner.

V roce 2021 vyhrál Dominique Aegerter titul mistra světa FIM World Supersport, který letos může úspěšně obhájit. V letošním roce také vyhrál pohárovou soutěž elektromotorek FIM Enel MotoE™ World Cup, což mu dává status výborného univerzálního jezdce. Je otázkou jak se vypořádá s přestupem do královské kubatury WSBK, nicméně vzhledem k jeho bohatým zkušenostem se předpokládá, že bude v roce 2023 silným hráčem superbikového šampionátu.

K přestupu mezi superbikovou elitu Dominique Aegerter uvedl: „Jsem nesmírně šťastný, že se v příští sezoně připojím k týmu Yamaha v šampionátu WorldSBK. Je to pro mě skvělá příležitost a fantastická odměna za loňský titul mistra světa a letošní vedení v seriálu WorldSSP. Těším se, že budu jezdit za tým GYTR GRT Yamaha WorldSBK, a že budu závodit po boku Remyho Gardnera, který bude jako bývalý mistr světa Moto2 a současný jezdec MotoGP, silným týmovým kolegou.”

„Nemohu se dočkat prvního testu na palubě Yamahy R1, protože je to jednoznačně konkurenceschopný motocykl, na kterém Toprak loni vybojoval titul mistra světa a v letošní sezóně s ním opět bojuje o titul. Jsem rád, že jsem dostal tuto příležitost a chci poděkovat společnosti Yamaha a týmu GYTR GRT Yamaha za to, že mi věří. V příští sezoně dám do toho všechno, nicméně v této chvíli je moje pozornost soustředěna jen na to, abych získal druhý světový titul ve WorldSSP v řadě,” dodal Švýcar.

„Od svého vstupu do paddocku Dominique ukázal, že patří k největším talentům a od samého začátku bylo jasné, že je připraven na svou šanci ve WorldSBK,” řekl Andrea Dosoli z Yamaha Motor Europe Road Racing. „Bohužel v roce 2022 nebyla příležitost mu tuto šanci dát, ale když se uvolnilo místo pro rok 2023, pak byl Dominique jasnou volbou. Nejenže nás zaujal rychlostí, závodním uměním a konzistencí, ale také ukázal odhodlání potřebné k tomu, aby byl na této úrovni konkurenceschopný.”

„Během své kariéry prokázal, že je schopen se velmi rychle přizpůsobit novým strojům a jsme si jisti, že tuto schopnost plně zužitkuje, když v příští sezoně osedlá závodní speciál Yamaha R1 WorldSBK. Velmi se těšíme, až uvidíme, co dokáže. Rád bych také poděkoval Kohtovi Nozanemu za jeho přínos v uplynulých dvou sezonách. Ve WorldSBK čelil mnoha výzvám, ale vždy je zvládal s pozitivním přístupem. Přejeme mu do budoucna vše nejlepší,”
dodal Andrea Dosoli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist