Superbiková sobota v Assenu

Kapitoly článku

Supersport – kvalifikace

Pokud byly před kvalifikací třídy Supersport očekávání od výkonu Floriana Marina (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) tak oprávněné. Francou v pravou chvíli potvrdil velmi dobrou formu a vyhrál první místo na startu nedělního závodu. Druhý muž průběžného hodnocení zahájil letošní sezonu skvěle a český tým může být s takovým výsledkem spokojený. Marino zajel nejrychlejší kolo časem 1'38,106 sekundy.

Z druhé pozice v neděli odstartuje Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India), který na pole position ztratil 0,119 sekundy. Turecký závodník bude Marinovi velmi těžkým soupeřem, ale jak jsme již mohli vidět ne nepřekonatelným. První řadu na startu uzavře třetí Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport). Holanďan zajel kolo 1'38,228 sekundy a na Turka ztratil tři tisíciny! První řada je skutečně velmi vyrovnaná.

Do první řady se nedostal Francouz Jules Cluzel (MV Agusta RC Yakhnich Motorsport), který by rád odčinil chybu z Aragonie a získal další bodovaný výsledek na stupních vítězů. Na páté pozici je Jack Kennedy (CIA Insurance Honda) a šestý Kev Coghlan (DMC Panavo Yamaha), lídr průběžného hodnocení třídy Supersport.

Američan Patrick Jacobsen (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) do třetího závodu sezony startuje devátý, Tony Coveňa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) osmnáctý a jezdec české stáje Com Plus SMS Racing Fraser Rogers třiadvacátý.

Harmonogram víkendu v Assenu.

Supersport World Championship - kvalifikace
18°C, dráha suchá, 20°C, vlhkost: 55%

Výsledek kvalifikace třídy Supersport - WSS kvalifikace.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist