Superbiková premiéra Toniho Elíase

Víkend v Turecku byl premiérou Toniho Elíase v mistrovství světa produkčních motocyklů (WSBK), kde nastoupil s týmem Red Devils Roma v kategorii Superbike. Španěl narychlo ukončil spolupráci s týmem Moto2 Blusens Avintia a u italské stáje zahájil kariéru jezdce třídy Superbike.

Třicetiletý rodák z Manresy nastoupil do rozjetého vlaku superbikového seriálu velmi dobrým způsobem, když po úvodních kvalifikačních jízdách figuroval na pátém místě a tato pozice mu také patřila na startovním roštu. Samozřejmě je třeba také dodat, že zraněných jezdců je v této části sezony víc než dost.
To ovšem nic nemění na faktu, že si Toni Elías na Aprilii RSV4 a pneumatiky Pirelli velmi rychle zvykl. Zkoušku ohněm absolvoval v neděli a v cíli bodoval šestým a pátým místem, což ho okamžitě posunulo na průběžnou osmnáctou příčku.

„Mezi Superbiky se cítím dobře,“ uvedl Toni Elías. „S minimem zkušeností jsem snad ani nemohl žádat víc. Ze začátku jsem měl trošku problémy, ale pak jsem se dostal do dobrého tempa a šel nahoru. Druhý závod byl jiný. Víc jsem si věřil a jezdil víc způsobem, jaký mi vyhovuje.“
„V každém kole jsem získával zkušenosti, sžíval se s motorku a musím říct, že jsem také sledoval své soupeře. V Laguně by to mohlo být ještě lepší. Za tuto příležitost moc děkuji týmu Andrea Petricca. Budu se jim snažit dokázat, že si tuto šanci zasloužím,“
dodal závěrem Elías.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist