Steve Martin z superbiků do supersportů

Australan Steve Martin byl odejit z týmu DFXtreme, ale dlouho nové angažmá nehledal, již v Assenu totiž pojede v továrním týmu Yamaha SSP Racing.

Přestože měl původně australský jezdec Steve Martin startovat za superbikový tým D.F.X.treme Honda ještě ve třech závodech, bylo nakonec rozhodnuto jinak a spolupráce mezi D.F.X.treme a Steve Martinem byla ukončená. Nicméně Australan nezůstane alespoň pro Assen bez práce, kontaktovala ho totiž Yamaha, která mu nabídla dočasné útočiště v supersportovém týmu, kde by měl nahradit ve Valencii zraněného Kevina Curtaina (bezprostředně po havárii se ve Valencii dokonce hovořilo o Curtainově konci kariéry). Steve Martin se tak se strojem Yamaha YZF R6 postaví na start závodu Mistrovství světa supersport.
"Nemohu uvěřit, jakým způsobem vše probíhalo, ale když mě Kevin osobně požádal, abych za něj zaskočil, nevěřil jsem tomu. To byl opravdu ten poslední telefon, který jsem očekával," říká Steve Martin. "Nikdo za těchto okolností nemůže takovouto žádost odmítnout, zvláště když vás žádá jeden z vašich kamarádů. Udělám tu nejlepší práci abych mohl pomoci Kevinu, Brocovi a Yamaze. Je to už dlouho, kdy jsem jezdil naposledy na Yamaze, ale mám na ty doby, kdy jsem se závoděním začínal, dobré vzpomínky. Tým je profesionální a proto vím, že udělají vše proto, abych to měl co nejsnazší. Již při prvním kontaktu jsem cítil, že jednání s nimi je to nejlepší, které jsem letos měl."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist