Shane Byrne zpět do Británie?

Shane Byrne by se podle Paula Birda (majitel týmu Monstermob) mohl vrátit do britského superbikového šampionátu.

Majitel britského superbikového týmu Monstermob-Stobart Honda pan Paul Bird oznámil, že třetím jezdcem jeho týmu bude někdo z dvojice Shane Byrne - Gregorio Lavilla. Vše podle Birda záleží na to, zda se Shakey Byrne domluví na angažmá s Luisem D´Antínem, který chce tohoto bývalého továrního jezdcem Aprilie do svého týmu.
Shane Byrne v týmu Monstermob působil již v minulosti, kdy dokázal triumfovat v celkovém pořadí British Superbike, to však bylo ještě na motocyklech Ducati. Od letošního roku mění Bird materiál svého týmu, kde se nyní stane pracovním nářadím Honda CBR 1000RR. Již jistou jezdeckou dvojicí tohoto týmu je Gary Mason a Michael Laverty. Pokud se Shane Byrne nedohodne s D´Antínem a nestane se tak jezdcem šampionátu MotoGP, bude to právě on, kdo by usedl na třetí Hondu týmu Monstermod-Stobart. Pokud se Bayrne s D´Antínem dohodne, pojede jako třetí jezdec Birdova týmu Španěl Gregorio Lavilla, který byl nahrazen Nobuatsu Aokim v úloze testovacího jezdce týmu Suzuki MotoGP.
"Shakey Byrne je pro nás číslo jedna a pokud budeme schopni dostat Shakeyho zpět do týmu, bude to fantastické," řekl nedávno Paul Bird. "Pokud se tak nestane, tak za nás zřejmě pojede Gragorio Lavila. Ještě je jeden další jezdec ve hře, ale toto jsou favorité. Snažím se přesvědčit Shakeyho o tom, že toto je nejlepší pro jeho kariéru. Měl by udělat tento jeden krok zpět, aby následně mohl udělat dva kroky vpřed a po roce v Británii vstoupit opět do MotoGP, ale tentokrát na stroji Honda."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist