Sedmý podnik MS Superbike – Magny-Cours

Kapitoly článku

FIM Supersport (WorldSSP) – Preview

Závody v Barceloně rozhodly o tom, že již máme v této třídě letošního mistra světa. Je jím italský závodník Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), který vyhrál všechny závody od Austrálie až po Aragonii. První klání v Barceloně přerušil déšť a to byl moment, kdy se vzniklého chaosu vytěžil maximum jezdec Yamahy Andy Verdoïa. Hned druhý den Locateli znovu vyhrál a mohl slavit premiérový titul. Není pochyb o tom, že Ital bude mít v plánu vyhrát také dva víkendové klání v Magny Cours.

Celkem 104 body ztrácí druhý v pořadí Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) pro něhož je závod v Magny-Cours jeho domácím podnikem. Mahias letos na titul nedosáhl, ale bude pracovat na tom, aby sezonu dokončil jako druhý v pořadí, protože o tuto pozici teď bojuje s Krajanem Cluzelem a týmovým kolegou Öttlem.

Třetí Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) v Barceloně chyběl, jelikož si v Aragonii po kontaktu s De Rosou zlomil nadvakrát levou nohu. Nyní čeká na souhlas hlavního lékaře, zda bude mocu závodit v Magny-Cours. Pokud dostane zelenou nastoupí do domácího podniku jak pro sebe, tak pro svůj tým. V Magny-Cours byl Cluzel s čtyřmi vítězstvími ve WSSP hodně úspěšný.

Němec Philipp Öttl (Kawasaki Puccetti Racing) si v premiérové sezoně vede celkem dobře. Na třetí pozici ztrácí 22 bodů, na týmového kolegu Mahiase 35 bodů. Taková ztráta je při zbývajícím maximu 100 bodů stále hratelná, nicméně reálným cílem může být maximálně Top3, protože Mahiase, pokud ten neudělá nějakou obrovskou chybu, už asi stěží překoná.

S 18 body ztráty na Němce je na páté pozici Raffaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse). Ital musel v Barceloně startovat do prvního závodu z boxové uličky, což byl trest za kontakt s Cluzelem. Italovy ambice rozhodně směřovaly na umístění v Top3, ale hodně si to v posledních dvou závodech zkomplikoval.

Český tým Wepol Racing nastupuje s britským závodníkem Danny Webbem, jemuž patří průběžná jedenáctá příčka průběžného hodnocení. Ve Francii bude závodit také Karel Hanika, který hájil barvy týmu v sérii IDM Superbike, kde jel v třídě IDM Supersport. Hanika je tak v krátké době opět součástí seriálu mistrovství světa, jelikož o víkendu závodil ve vytrvalostním šampionátu s týmem YART a závod v Estorilu s rakouským továrním týmem vyhráli.

FIM Supersport – MS po Barceloně:

1. ANDREA LOCATELLI YAMAHA 263
2. LUCAS MAHIAS KAWASAKI 159
3. JULES CLUZEL YAMAHA 146
4. PHILIPP OETTL KAWASAKI 124
5. RAFFAELE DE ROSA MV AGUSTA 106
6. CORENTIN PEROLARI YAMAHA 96
7. STEVEN ODENDAAL YAMAHA 95
8. ISAAC VINALES YAMAHA 90
9. MANUEL GONZALEZ KAWASAKI 89
10. HANNES SOOMER YAMAHA 59
11. DANNY WEBB YAMAHA 55
12. PETER SEBESTYEN YAMAHA 42
13. CAN ALEXANDER ONCU KAWASAKI 34
14. ANDY VERDOIA YAMAHA 33
15. ALEJANDRO RUIZ CARRANZA YAMAHA 25
16. FEDERICO FULIGNI MV AGUSTA 21
17. KEVIN MANFREDI YAMAHA 20
18. AXEL BASSANI YAMAHA 18
19. KYLE SMITH YAMAHA 16
20. MIQUEL PONS HONDA 16
21. LORIS CRESSON YAMAHA 12
22. GALANG HENDRA PRATAMA YAMAHA 9
23. PATRICK HOBELSBERGER HONDA 6
24. MARIA HERRERA YAMAHA 2
25. JAIMIE VAN SIKKELERUS YAMAHA 2
26. HIKARI OKUBO HONDA 1
27. LUIGI MONTELLA YAMAHA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist