S týmem Aprilia Red Devils testoval Ital Biaggi

Na okruhu Algarve testoval tým Aprilia Red Devils Superbike novou specifikaci motocyklu RSV4 s níž do sezony 2015 nastoupí komplet nová jezdecká sestava v podobě Leona Haslama a Jordi Torrese. Oběma závodníkům pomáhal během dvou dnů privátního testu italský šampion Max Biaggi, který je v pozici testovacího jezdce Aprilie. Další test má italský tým na programu v Jerezu od 26. do 27.ledna.

Továrnou podporovaný tým Aprilia Red Devils Superbike testoval v Portugalsku společně s dalšími předními týmy superbikového šampionátu jako Ducati nebo Suzuki. Počasí nebylo na straně testujících, protože ve středu pršelo a jízda na suchém povrchu nebyla po celý den možná. Nakonec až ve čtvrtek odpoledne mohli jezdci využít lepších podmínek.

V pozici testovacího jezdce přijel do Portugalska dvojnásobný šampion SBK Max Biaggi. Ital má s Aprilii bohaté zkušenosti a jeho informace se týmu Aprilia Red Devils budou hodit. V závěru prvního dne Biaggi na mokré dráze havaroval, ale nebylo to nic hrozného. Celkem najel sedmačtyřicet kol bez toho, aniž by tým zveřejnil jeho maximum na kolo.

„Neměli jsme příliš času, zejména když vezmeme v úvahu nehodu (středa), která mě ve čtvrtek trošku limitovala,“ komentoval test Max Biaggi. „Zatím nejsme na optimální úrovni výkonu, ale už jsme začali pracovat na různých detailech. Pokaždé je skvělé být zpátky na dráze, ale musím si na to znovu zvyknout. Potřebuji najet nějaká kola, takže doufejme, že nám v Jerezu bude přát počasí a podaří se nám tam odvést kus práce.“
Britský závodník Leon Haslam po zkušenosti s Hondou změnil pro letošní ročník značku výrobce a osedlá výkonnou RSV4 s níž je prozatím velmi spokojen. Počasí sice nebylo ideální, ale ve čtvrtek odpoledne měl možnost čtyři hodiny testovat na suchém povrchu. Celkem zvládl devětapadesát kol s nejlepším časem 1'43,5 sekundy.

„Počasí k nám rozhodně nebylo vlídné, ale já jsem v každém případě spokojený,“ uvedl Leon Haslam. „Dnes odpoledne (čtvrtek) jsme byli rychlí a musím říct, že můj cit s RSV4 je s každým dalším kolem lepší. Je tam ještě spousta práce, kterou musíme udělat, ale už se nemůžu dočkat až budu zpátky na dráze v Jerezu, abychom pokračovali v dalším progresu.“
Španěl Jordi Torres je v týmu Aprilia Red Devils také nový, ale protože přichází z prostředí Moto2, je pro něj nový nejen tým, ale také samotný superbikový šampionát, motorka, pneumatiky, ale také okruh Algarve. Privátní test dokončil s pětasedmdesáti odjetými koly a časem 1'45,9 sekundy.

„Nemůžu si pomoct, ale jsem s naší prací spokojen,“ prozradil Jordi Torres. „Aspoň jsme pořádně využili půl dne na suché dráze. Pocit mám dobrý, motorka funguje úžasně a tým je perfektní. Teď jen potřebujeme najet tolik kol, kolik jen bude možné. Musel jsem si zvyknout na nové pneumatiky, novou motorku a tady v Portimau také na novou dráhu. Dokončit test jen pár sekund za tak rychlým a zkušeným jezdcem jakým je Leon jen posiluje moji sebedůvěru.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist