S pěti body je Barrier patnáctý

Francouzský závodník Sylvain Barrier loni neměl snadný vstup do sezony. Jednak si v testech na Phillip Islandu způsobil zranění a musel vynechat zahajovací podnik sezony v Austrálii, a aby vší smůly nebylo dost, tak po svém návratu do Francie si ještě způsobil další zranění při dopravní nehodě. Musel do nemocnice, kde podstoupil několik operací a jeho premiéra v superbikovém šampionátu se odložila až na léto 2014. Z tohoto pohledu je úvod letošního ročníku SBK pro Barriera mnohem úspěšnější, výsledky už možná tolik ne.

Jezdec týmu BMW Motorrad Italia Superbike Sylvain Barrier zajel v kombinaci tréninkových časů na patnácté místo čímž se dostal do prvního superpole. Na postupová dvě místa ale nedosáhl, takže do prvního australského závodu nakonec (po diskvalifikaci jednoho z jezdců) startoval sedmnáctý z šesté řady.

Protože hned v úvodním podniku nechtěl dvojnásobný šampion STK1000 riskovat, Barrier jel hodně na jistotu a z Austrálie si odvezl celkem pět bodů za jedno patnácté a dvanácté místo v cíli. V průběžném hodnocení mu to nyní stačí na patnáctou příčku a na první desítku ztrácí šest bodů.
„V průběhu celého víkendu jsem ani jednou nenalezl ten správný cit s tratí Phillip Islandu,“ prozradil jezdec BMW Sylvain Barrier. „V úvodní části testů jsme zapracovali na nastavení podvozku a elektroniky, čímž se moje S1000RR o dost zlepšila. Bohužel od té doby jsem při každé snaze o zvýšení rychlosti měl při jízdě problémy a havaroval.“

„Právě skrz tyto důvody jsem na to v neděli nechtěl nějak zvlášť tlačit, protože nechci dělat kompromisy, když jsme teprve v samotném úvodu sezony. Myslím, že si tým zaslouží poděkování za všechnu pomoc a věřím, že jim to v dalších závodech splatím lepšími výsledky,“
dodal Francouz závěrem.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist