Reiterberger překvapil druhým časem dne

Druhým jezdcem v kombinaci úvodních dvou tréninků WorldSBK na osmý podnik sezony v Misanu je nováček v šampionátu Markus Reiterberger. Jezdec BMW v pátek dostal motocykl německé značky hodně vysoko a pokud současnou formu potvrdí také v kvalifikační bitvě, má rozhodně dobrou šanci na úspěšný výsledek v závodu.

V prvním tréninku byl jezdec stáje Althea BMW Racing šestý s časem 1'35,926 sekundy. Odpoledne Reiterberger zrychlil časem za 1'35,385 sekundy a na maximum dne ztratil jen 0,122 sekundy. Sobotní Superpole bude klíčové pro další vývoj víkendu a Němec se rozhodně pokusí překonat nejlepší kvalifikační výsledek, čímž je dnes pro něho šesté místo v druhé řadě ze Sepangu.

„Dnes byl dobrý den,“ řekl Markus Reiterberger. „Máme dobré základní nastavení a pouze jsme udělali jen drobnou změnu v rámci elektroniky. Také nám zůstal čas k testu pneumatik, které fungovaly dobře a v závěru tréninku se nám podařilo zajet opravdu velmi dobrá kola.“

„Na motorce jsem měl dobrý pocit a také dobrou přilnavost. Misano je pro mě speciálním okruhem, protože loni jsem tu jel na divokou kartu, takže jsem nabuzený, abych si o víkendu vedl dobře a jsem rád, že postupuji rovnou do druhého Superpole. Uvidíme, jak se bude dařit dál,“ dodal Reiterberger, jenž si loni v Misanu dojel ve druhém závodu pro tři body za třinácté místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist