R.L.Hayden: Velké cíle na rok 2010

Nejmladšímu z bratrů Haydenových, Roger Lee Haydenovi, se sice podařil letos skok do mistrovství světa superbiků, ale hned první test na motocyklu italského týmu Pedercini-Kawasaki byla hodně tvrdá realita.

Studená sprcha ale přišla hned při prvním testu v portugalském Portimao. Američan uzavíral pole testujících jezdců a na své značkové kolegy Chrise Vermeulena (AUS) a Toma Sykese (GB) ztratil 13ti-násobný vítěz závodů AMA přibližně 3 sekundy. 

Jedno si musíme uvědomit, Roger Lee Hayden nepřišel do Evropy právě s nejlepšími výsledky z poslední doby. 26-letý Hayden ukončil minulou sezónu mistrovského seriálu AMA v supersportech až jako 12. A po skončení angažovanosti továrny Kawasaki v USA byl vlastně hrozně rád, že získal místo v týmu Pedercini-Kawasaki, když předchozí varianta do Moto2 a týmu JiR mu vůbec nevyšla, neboť nebyl schopen přinést požadované sponzorské peníze: "Otcova prodejna aut už nenese tolik peněž jako v minulosti a tak si nemůže dovolit mě sponzorovat".


"Byl jsem překvapen vysokou úrovní tohoto seriálu", nezastírá americký jezdec, kterému chybělo na nejlepší čas v Portimao propastných 5 sekund. Přesto je ale Hayden nezdolným optimistou a říká: "Pro první závody počítám s umístěními v Top 15 a během sezóny chci končit v nejlepší desítce". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist