Puccetti Racing představil jezdeckou sestavu World SBK a SSP 2018

Italská stáj Puccetti Racing nastupuje do letošního ročníku znovu s japonským výrobcem Kawasaki a celkem třemi jezdci. V královské WorldSBK je to nováček Toprak Razgatlioglu a v kategorii supersportů WorldSSP Turek Kenan Sofuoglu a japonský závodník Hikari Okubo.

V neděli italský tým Kawasaki Puccetti Racing prezentoval médiím a pozvaným hostům jezdeckou sestavu pro sezonu 2018. První oficiální testy jsou na programu za dva týdny a stejně tak první závodní víkend sezony, který je na Phillip Islandu v Austrálii. Společně s majitelem týmu Manuelem Puccettim se všem přítomným představili jezdci Toprak Razgatlioglu, Kenan Sofuoglu a Hikari Okubo.

Mladý talent Toprak Razgatlioglu bude závodit v seriálu mistrovství světa superbiků, kde bude mít k dispozici Kawasaki ZX-10RR. Turek přestupuje ze seriálu Superstock1000, kde loni jen těsně prohrál bitvu o evropský titul. Sezona ve WorldSBK bude pro Turka jeho premiérová v superbicích.

Pětinásobný šampion supersportů Kenan Sofuoglu pokračuje s týmem Puccetti Racing ve WorldSSP a v roce 2018 bude jeho cílem získat svůj šestý titul. Ač měl loni velkou smůlu na zranění, titul prohrál jen velmi těsně. Druhým jezdcem týmu SSP je Japonec Hikari Okubo, který přichází z týmu CIA Landlord Insurance Honda a bude muset rychle adaptovat svůj styl na Kawasaki.

„Včerejší večer byl opravdu báječný!“ uvedl šéf týmu Manuel Puccetti. „Rád bych poděkoval všem sponzorům, týmu a všem, kteří pomohli učinit tuto akci jedinečnou. Teď je před námi začátek sezony. Na řadě je první kolo na Phillip Islandu a my už se nemůžeme dočkat! Ještě jednou všem děkuji za podporu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Lech přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist