První podnik MS Superbike - Austrálie

Kapitoly článku

FIM Supersport – Preview

Testy na Phillip Islandu ovládl jezdec Andrea Locatelli, který je v supersportech nováčkem a jezdcem loni vítězné stáje BARDHAL Evan Bros. WorldSSP Team. Testy jsou sice jedna věc, závody druhá, ale Locatelli je talent a pokud mu tato kategorie sedla, máme se opravdu na co těšit.

Titul bude obhajovat Randy Krummenacher, který nezůstal s týmem BARDHAL Evan Bros. WorldSSP Team s nímž titul loni získal, ale přestoupil ke konkurenci v podobě týmu MV Agusta Reparto Corse. Švýcar sezonu neuzavřel v dobrém, tým obvinil s nadržování týmovému kolegovi a takové atmosféře pak slavil zisk titulu.

Favoritem na celkové vítězství je také Francouz Jules Cluzel, jezdec týmu GMT94 Yamaha, který je skutečně velký talent, ale nemá potřebné štěstí. Už byl tolikrát tak blízko celkovému vítězství, ale nikdy své snažení nedotáhl do vítězného konce. Letos je s týmem sehraný, začíná s potřebnou jistotou a motivací to v roce 2020 už definitivně vyhrát.

Bojovat o přední pozice bude chtít Raffaele De Rosa, jezdec stáje MV Agusta Reparto Corse, který už motorku velmi dobře zná a nyní bude mít k dispozici data Krummenachera. Ital je rovněž talentovaný, má dobrý tah na branku a letos by neměl mít problém některý ze závodů vyhrát.

Nováčkem v soutěži je bývalý jezdec série Grand Prix Can Öncü, který spojil síly s týmem Turkish Racing. Turek vyhrál Red Bull Rookies Cup, pak vyhrál psolední závod sezony 2018, který jel na divokou kartu a když měl potvrdit očekávání všech v sezoně 2019, vyhořel na celé čáře. Proč? Tak to je otázka za milion. Možná mu bude víc sedět kategorie Supersportů a jeho dvojčeti Denizovi to zase půjde lépe mezi prototypy Moto3. Nováčkem je také další bývalý jezdec série Grand Prix Philip Öttl, který spojil síly s týmem Kawasaki Puccetti Racing, kde má za týmového kolegu zkušeného Lucase Mahiase, Francouze s motivací vyhrát šampionát.

Nováčkem je také Danny Webb, který bude závodit v sedle Yamahy české stáje WRP Wepol Racing. Britský závodník byl v testech na Phillip Islandu patnáctý se ztrátou 1,8 sekundy na prvního Locatelliho. Uvidíme jak si tým společně s jezdcem poradí s tak silnou konkurencí jakou máme na startu FIM Supersport letos.

Na divokou kartu se představí domácí závodník Oliver Bayliss, který je synem trojnásobného šampiona FIM Superbike World Championship, Australana Troye Baylisse.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
krysopes přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist