První podnik MS Superbike - Austrálie

Kapitoly článku

FIM Supersport – Preview

Do letošního ročníku nastupuje úřadující šampion Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) ve velmi dobré formě a s velkou motivací titul obhájit. V testech si vedl výborně, takže je vidět, že jak on tak jeho stroj je na zahájení sezony dobře připraven. Rychlý je rovněž jeho týmový kolega Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team), což dává třem ladičkám dobré vyhlídky k obhajobě titulu jak v soutěži jednotlivců, tak v soutěži týmů a výrobců.

O titul bude usilovat Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), který měl loni velkou smůlu na zranění a i přesto prohrál jen velmi těsně. Turek je připraven bojovat s nasazením všech sil a jak ho známe, má hodně ostré lokty a hlavně umí jet vpředu. Jeho novým týmovým kolegou je japonský závodník Hikari Okubo (Kawasaki Puccetti Racing), jemuž se v testech podařilo zajet do první desítky a na zkušeného Turka ztratil něco do půl sekundy.

Nová sestava týmu CIA Landlord Insurance Honda je Niki Tuuli a Andrew Irwin. Bohužel v testech na Phillip Islandu Irwin havaroval tak nešťastně, že musel podstoupit operaci levé ruky a do závodního víkendu rozhodně nenastoupí. Fin Tuuli tak zůstane na premiérový závod sám a než v neděli odstartuje, využije všech tréninků k tomu, aby si na Hondu zvykl ještě o něco víc.

Nová jezdecká dvojice je rovněž u italského týmu MV Agusta Reparto Corse by Vamag, kde závodí Raffaele De Rosa a Ayrton Badovini, bývalý týmový kolega Ondřeje Ježka z WorldSBK. Oba jezdci ještě loni sedlali superbiky, místo tam pro ně už nezbylo, takže přestoupili k supersportům a MV Agusta je rozhodně dobrá volba, pokud chtějí usilovat o přední pozice.

Na startu supersportů uvidíme další známá jména jako například Randy Krummenacher (BARDHAL Evans Bros. WorldSSP Team) a Sandro Cortese (Kallio Racing). Švýcar Krummenacher závodil v seriálu Grand Prix, loni byl jezdce SBK týmu Puccetti a dnes je velmi rychlým jezdcem FIM Supersport. Němec Cortese přichází z prostředí Grand Prix a pro něho je paddock WorldSSP zcela něco nového. Přesto je vidět, že by mu to mohlo jít mnohem lépe než v Moto2, když v testech jezdil časy kolem pátého místa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist