První evropské zastavení ve Valencii pro tým KL Intermoto

Po více než měsíční pauze se opět rozjíždí kolotoč MS superbiků a supersportů. Po úvodním závodě v katarském Losail a pokračování na australském Phillip Island se účastníci vrací na evropský kontinent a to do španělské Valencie na okruh Ricarda Torma.

První evropské zastavení ve Valencii

Po více než měsíční pauze se opět rozjíždí kolotoč MS superbiků a supersportů. Po úvodním závodě v katarském Losail a pokračování na australském Phillip Island se účastníci vrací na evropský kontinent a to do španělské Valencie na okruh Ricarda Torma. Tam se k oběma hlavním třídám připojí už i obě „štokové“ kategorie. Tým KL Intermoto tak bude mít v akci hned čtveřici jezdců. Po Matthieu Lagrivovi a Williamu De Angelisovi zasáhne do bojů v litrové třídě superstock s číslem 90 Michal Drobný a ve slabších „šestistovkách“ tentokráte s číslem 77 Patrik Vostárek.

První představení týmu ve Valencii v roce 2002

Tým KL Intermoto si bude chtít ve Valencii určitě vylepšit „skóre“, které zatím na tomto španělském okruhu má. Body tady získali pouze v roce 2004 ještě ve třídě superstock domácí Alex Martinéz za 14. a Tomáš Mikšovský za 15. místo. V supersportech pak zatím nejlepší výsledek vybojoval v roce 2006 dvanáctou příčkou Willy De Angelis. Loňský závod byl pro tým doslova pohromou – Tatu Lauslehto do cíle nedojel a ještě hůře dopadl Matt Lagrive, který se ve warm-upu zranil a do závodu vůbec nenastoupil. Letos tedy tým přistupuje k závodu velice zodpovědně, a to jak v přípravě techniky, tak i samotných jezdců. Willy se na této trati zúčastnil testů, které mu přinesly mnoho pozitivních poznatků. Matt se zase věnoval testům Dunlopu pro sérii MS Endurance a k tomu si přidal ještě intenzivní motokrosový trénink.

Willy De Angelis bodoval ve Valencii v roce 2006

Už více než šest let uplynulo od chvíle, kdy se parta nadšenců z Hradce Králové rozhodla rovnýma nohama skočit do kolotoče MS superbiků a supersportů. Jako nástupní stanici si vybrala třídu Superstock 1000, jezdce Marka Červeného a motocykl Honda CBR900 RR. Vůbec prvním závodem byla právě španělská Valencia a tým tehdy pod jménem Intermoto Progress Ecoplast si z jihu Evropy odvezl 28. místo. Do dnešního dne se tým zúčastnil zatím 65 závodních víkendů, ať už ve třídě superstock nebo supersport.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist