Pro Navarru má Suzuki divokou kartu WSBK, první od roku 2018

Příští týden zamíří superbikový světový šampionát na okruh Circuito de Navarra, novou zastávku v kalendáři MOTUL FIM Superbike World Championship 2021. Závodit tam budou týmy SBK a SSP, tentokrát bez SSP300 a v superbicích nastoupí na divokou kartu Naomichi Uramoto, který pojede v sedle GSX-R1000. Na startu tak uvidíme celkem šest výrobců – BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki a Yamaha.

Naposledy jsme stroj výrobce Suzuki viděli na startu superbikového šampionátu v rámci britského kola v Donington Parku 2018. Na divokou kartu se tam tehdy představili jezdci britského šampionátu BSB Bradley Ray a Gino Rea. V historii superbikové série Suzuki zaznamenala 32 vítězství, 139 umístění na stupních vítězů a zisk titulu konstruktérů v roce 2005.

Japonec Naomichi Uramoto vyhrál domácí superbikový šampionát a od roku 2018 závodí ve Španělsku. Premiérovou sezonu dokončil osmý, pátý byl v roce 2019 a čtvrtý loni. „Nevím, co mám očekávat, protože rozhodnutí ohledně startu padlo až na poslední chvíli, ale moc děkuji týmu za tuto šanci,“ prozradil Uramoto. „Vzhledem k tomu, že je to můj první závod MS Superbike, moc se na to těším. Vzhledem k tomu, že hned ten další týden tam jedeme závodit v rámci ESBK, budu se ho snažit užít a brát to jako test na další víkend.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist