Příští rok nebude WorldSBK v Laguně Seca

Od roku 2013 byla Laguna Seca pevnou součástí kalendáře mistrovství světa superbiků. Jak ale vedení okruhu v Monterey oznámilo, příští rok WSBK do Kalifornie nedorazí. Červencový termín na západním pobřeží USA byl vždy určen pouze pro jezdce série WorldSBK, týmy ostatních šampionátů jako WorldSSP nebo nově WorldSSP300 zůstaly v Evropě.

Předběžný kalendář pro rok 2019 zatím promotér série MOTUL FIM Superbike World Championship nevydal, ale vedení okruhu v Laguně Seca se už nechalo slyšet, že jejich okruh tentokrát nebude jeho součástí. V červenci tak v Monterey nebudou závodit jezdci mistrovství světa, ale jezdci domácího šampionátu MotoAmerica.

V krátkém stanovisku vedení okruhu v Laguně Seca se píše, že závody MOTUL FIM Superbike World Championship v příštím roce nebudou na území Severní Ameriky, ale počítá se s jejich návratem v roce 2020.

Nyní se spekuluje, že v kalendáři MOTUL FIM Superbike World Championship pro rok 2019 bude nově zařazen jihoafrický okruh Kyalami a Lagunu Seca má nahradit závodní okruh v Kazachstánu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
RRoman přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist