Pokud by Guintoli odešel, VD Marka by to nepřekvapilo

Pro letošní ročník obměnil tým Pata Honda jezdeckou sestavu, odešla dvojice Jonathan Rea s Leonem Haslamem a přišla nová posila v podobě úřadujících šampionů tříd Superbike a Supersport, což je Sylvain Guintoli a Michael van der Mark. Po první polovině sezony je jasné, že změna výrobce nesedla francouzskému jezdci, který je před pěti posledními koly šampionátu šestý, což není pozice, která by mu v roce obhajoby titulu dělala radost.

V paddocku superbikového šampionátu už kolují spekulace, že Sylvain Guintoli u Pata Hondy nezůstane a po skončení sezony si bude hledat místo jinde. Na toto téma hovořil Guintoliho týmový kolega Michal van der Mark v rámci rozhovoru pro worldsbk.com.

Na otázku jak vnímá tyto spekulace ohledně Guintoliho možného odchodu, Holanďan Michael VD Mark řekl: „Pokud není šťastný, musí jít. Nalezne-li lepší výzvu, musí to udělat. Já bych udělal přesně to samé. Cítím to tak, že pokud Sylvain dostane dobrou příležitost, musí to udělat. Tak to cítím já.“

„Opravdu mně těší, že mám takového týmového kolegu, ale nakonec stejně musíme závodit každý sám za sebe. Oba sice máme jiný styl jízdy, ale od sebe navzájem pochytíme to nejlepší. Je dobré mít vedle sebe někoho s jiným stylem jízdy.“

Michael VD Mark po závodu v Laguně Seca (19.7.2015) odcestuje do Japonska, kde na něj čeká vytrvalostní klání Suzuka 8Hodin. Holanďan slavil vítězství v posledních dvou ročnících a v Japonsku letos pojede v sestavě s Takumi Takahashim a Casey Stonerem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist