Pod australským sluníčkem

Až na 36° C vystoupala dnes odpoledne teplota vzduchu na australském okruhu Phillip Island, kde odstartoval druhý podnik letošního Mistrovství světa Supersport.

Tomáš Mikšovský dnes nastoupil k prvnímu tréninku a první kvalifikaci druhého závodu světového šampionátu supersportů, který se o tomto víkendu koná na nejvzdálenějším okruhu této série, tedy na australském superrychlém stánku Phillip Island. V ranním, volném tréninku zkoušel Tommy oba motocykly, z nichž každý byl jinak nastaven. Do odpolední kvalifikace již nymburský jezdec nastoupil pouze s jedním strojem, se kterým se pokusil získat co nejlepší čas. Nakonec Tomáš Mikšovský po dvaceti kvalifikačních kolech skončil na 24. pozici, když dokázal zajel čas 1:39,903. Velmi pozitivní je fakt, že k hranici 1:40 se Tommy dokázal přiblížit několikrát, a protože ani od bodované patnáctky není velký odstup, je Tommy připraven se zítra poprat s konkurencí o ještě lepší umístění.
Tomáš Mikšovský
"Pro každou motorku jsme připravili celkově jiné, extrémní nastavení. V prvním tréninku jsme zkoušeli, které z těchto nastavení bude lepší. Bohužel zrovna na první motorce nebylo nastavení dobré a pokusit se ho celkově změnit během krátkého volna mezi tréninkem a kvalifikací bylo nemožné. Nezbýval čas a tak jsme se rozhodli do kvalifikace použít pouze druhý motocykl. Na zítřejší den se připraví první motorka, jejíž nastavení bude vycházet ze záložního stroje. Během ranního tréninku pak budeme ladit stroj pro odpolední kvalifikaci, na kterou se budu soustředit."
Výsledky 1. kvalifikace:
1.- Sebastien Charpentier (FRA-Honda) 1:35,869
2.- Broc Parkes (AUS-Yamaha) +0,889
3.- Kevin Curtain (AUS-Yamaha) +0,903
4.- Kenan Sofuoglu (TUR-Honda) +1,717
5.- Yoann Tiberio (FRA-Honda) +1,822
---------------------------------------
24.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda) +4,034

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist