Plány týmu Effenbert Liberty na příští sezónu

Superbikový víkend na francouzském okruhu Magny Cours přinesl nejen titul mistra světa pro Carlose Checu, ale také řadu jednání o angažmá jednotlivých jezdců na příští rok.

Samozřejmě, že výjimkou nebyl ani český tým Effenbert Liberty z Kobylis, který jezdí s motocykly Ducati a které vodí letos Francouz Sylvain Guintoli a Čech Jakub Smrž. Toto duo zajistilo ve své premiérové sezóně pro pražský tým celkem pět podiových umístění. Jak by měla vypadat příští sezóna tohoto týmu?

Jedno je celkem jisté, pojede větší počet jezdců než doposud, pravděpodobně čtyři.
Dle webu moto.it zaslal majitel týmu Dr. Mario Bertuccio návrh smlouvy španělskému mistru světa Moto2 Tonimu Eliasovi. Nabídku smlouvy na příští rok 2012 dostal i současný sedmý jezdec šampionátu Sylvain Guintoli, který má dle našich informací ovšem i jiné nabídky a jehož setrvání v týmu Effenbert Liberty je s otazníkem…
Zeptali jsme se tedy obchodního ředitele týmu Roberta Bocchioly, jaká je aktuální situace: „Mohu potvrdit to, že návrh smlouvy dostal Španěl Elias a také Francouz Guintoli, který má ale i nabídky od jiných týmů. Podle toho, jak se rozhodne Elias, budeme jednat dále. Zájem o ježdění v našem týmu mají i jiní piloti hodně zvučných jmen, kteří nemají doposud jistou motorku na příští rok“.
Českého fanouška ale nejvíce zajímá, jak to bude s Jakubem Smržem: „S Kubou Smržem má náš tým dvouletou smlouvu, takže o jeho angažmá není třeba vůbec spekulovat. Mohu  všechny ujistit, že je s Kubou vše OK a Smrž bude i v roce 2012 členem našeho týmu“.

Sestava na rok 2012 by měla vykrystalizovat v nejbližších dnech, vždyť první testy pro novou sezónu se budou konat už za 14 dní, po superbikovém finále v portugalském Portimau.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist