Pirelli potvrdilo nasazení nové pneumatiky EVO

Už tento víkend v Aragonii nabídne italský dodavatel pneumatik jiná řešení směsí zadních pneumatik pro superbikovou kubaturu, konkrétně pro motocykly kategorie EVO. Tímto krokem chtějí zredukovat výkonnostní rozdíly mezi motocykly plné specifikace Superbike a motocykly kategorie EVO.

Společnost Pirelli dnes potvrdila, že jejich nové pneumatiky pro motocykly kategorie EVO mají za cíl umožnit vyrovnanější soutěž s jezdci, kteří závodí v superbikové kubatuře mistrovství světa produkčních motocyklů na strojích plné specifikace Superbike, jenž jsou vybaveny sofistikovanou elektronikou a mnohem výkonnějšími motory.

Nová zadní pneumatika Pirelli bude dostupná pouze pro jezdce kategorie EVO, neovlivní počet pneumatik pro závodní víkend a nebude stejná pro všechny ostatní podniky v kalendáři. Pirelli pracuje na více variantách, které budou určeny buď pro obě nebo jen jednu z kategorií Superbike a Superbike EVO.

Tímto opatřením tak dochází v mistrovství světa superbiků k podobné situaci, jaká je už nyní v MotoGP, kde mají motocykly kategorie Open k dispozici měkčí směsi pneumatik než je tomu v případě motocyklů třídy Tovární.
Zatím nejúspěšnější jezdci kategorie EVO jsou po závodu v Austrálii David Salom (Kawasaki Racing Team) a Niccoló Canepa (Althea Racing). Jezdec Kawasaki David Salom zajel v prvním závodu na Phillip Islandu pokaždé do desátého místa, takže je nyní s třinácti body průběžně devátý a zatím také nejúspěšnější v kategorii EVO. První desítku uzavírá v průběžném hodnocení jezdec Ducati Panigale Ital Canepa.

V případě, že oba tito jezdci získají nové zadní pneumatiky, bude zajímavé sledovat, jak si povedou vůči konkurenci a samozřejmě jak moc to ovlivní jejich vlastní souboje, protože už nyní jsou s relativně slabšími motocykly poměrně dost rychlí.

Víkend v Aragonii vrcholí dvěma závody v neděli 13.dubna 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist